Şoför Seçme Sınavına İlk Destek Yalova'dan

Şoförlük mesleğine standart getirilmesi için Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yaptığı anlaşma gereği 500 bine yakın şoförü eğitimden geçirmeyi hedefliyor.

Şoför Seçme Sınavına İlk Destek Yalova'dan
Bu uygulamaya ilk destek ise Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Sefer Keskin'den geldi.

TESK tarafından taksi, minibüs, servis aracı, otobüs ve kamyon şoförlerine bir standart getirilmesi için yeni bir uygulamanın hayata geçirilmesi gündeme geldi. Uygulama şoförlerin eğitimden geçirilmesini ve belirli periyotlarla sınava tabi tutulmasını içeriyor. Bu sınavda başarısız olanların ise şoförlük yapması mümkün olmayacak. Şoför Seçme Sınavı (ŞSS) adı verilen bu uygulamaya ilk destek ise Yalova Minibüsçüler Odası'ndan geldi.

Yalova Minibüsçüler Odası'nın yıllar öncesinden bu uygulamanın adımını attığını ve odaya bağlı şoförlerin eğitimden geçirilmesini yönetmeliğe bağladığını dile getiren Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Sefer Keskin, "Bu uygulamayı Son derece yerinde buluyoruz. Şoförlüğün de artık bir standardı olmalıdır. Biz yıllar öncesinden bunun altyapısını sağlayan adımlar attık. Hatta minibüs yönetmeliğimize işledik. Şoförlerin eğitimden geçmeleri hatta kıyafetlerinin bile düzenlenmesi bu yönetmelikte yer alıyor. TESK'in bu uygulamasını destekliyoruz. Hatta bu konunun yasalaşması için de mutlaka adım atılmalıdır. Modern Türkiye'ye yakışır bir toplu taşıma uygulamasının ortaya çıkacağına olan inancımız tamdır" dedi .
Kaynak: İHA