Silifke'de OSB Yolu Asfaltlanıyor

Silifke Organize Sanayi Bölgesini Silifke’ye bağlayan bin 500 metrelik bağlantı yolu, OSB müdürlüğünce genişletilip asfaltlanıyor.

Silifke'de OSB Yolu Asfaltlanıyor
Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrika ve işletmelerin isteği üzerine, Bin 500 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğindeki Silifke bağlantı yolunda çalışmalar başladı.

İlk olarak genişletme çalışması tamamlanan yolda alt yapı malzemesi serilmeye başladı.

Zemin düzeltilmesinin ardından OSB’yi Silifke’ye bağlayacak olan yol asfaltlanacak.

OSB’deki çalışmalar hakkında bilgi veren OSB Müdürü Ali Kıl, “OSB’yi Silifke’ye bağlayan bağlantı yolumuz dar ve bozuktu. Kış aylarında çamur ve yaz aylarında da toz olan yolu firmaların isteği üzerine genişletip asfaltlama yapacağız” dedi.

OSB’de 18 firmanın çalışmasını sürdürdüğünü ifade eden Kıl, “Birinci etapta bulunan 40 parselin tamamı satıldı. Bu parsellerin 18 tanesinde fabrikalar kurularak çalışmaya başlarken, 14 fabrika inşaat aşamasında ve 10 fabrikada proje aşamasında çalışmaları devam ediyor. 2 Etap parselasyon çalışmaları kapsamında 5 tane parsel satışa hazır geriye 22 adet parsel bulunuyor. Bunların 8 adeti 2B arazisi olup kalan 14 tanesinde de kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir” diye konuştu

OSB’de alt yapının tamamlanmasıyla çalışmaların da hız kazandığını söyleyen Kıl, “Her geçen gün fabrikaların bir bir yükseldiği Silifke Organize Sanayi Bölgemizde, ara yolların alt yapı ve asfaltlama çalışmalarını tamamladık. OSB’de bulunan fabrika ve işletmelerin isteği üzerine anayola bağlantı yolumuzu da genişletip asfaltlıyoruz. Böylelikle Fabrikalara gelip gidecek olan araçlar ve Tırlar daha rahat edecek. Özellikle günlük mermer sevkıyatı yapan firmalar yolun tamamlanmasıyla işlerini hızlandıracaklar. Çalışmalarımızda bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu

Kaynak: İHA