Köylülerin Maden Ocağı İsyanı

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Yahya Çavuş köyünün hemen üstünde faaliyet gösteren maden ocağı köylüleri isyan noktasına getirdi.

Köylülerin Maden Ocağı İsyanı
Ocakta patlatılan dinamitler, çevreye yayılan toz bulutları, Çanakkale savaşları kahramanı Yahya Çavuş’un da evinin bulunduğu köyde hayatı sıkıntılı hale getirirken, seslerini duyuramayan köy halkı, yetkililerin bir an önce bu konuya çare bulmasını bekliyor. Tarım yapamaz hale geldiklerini belirten köyü sakinleri, ani patlamaların başta çocuklar olmak üzere köy sakinlerini çok korkuttuğundan dert yandı. Köylüler kuvvetli patlamaların evlerde de hasar meydana getirdiğini ileri sürerken, evlerin dış ve iç sıvalarında çatlaklar, bazı evlerde ise çökmeler olduğunu dile getirdi.

Durumu haber alan Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu üyesi ve Çanakkale milletvekili Serdar Soydan, Yahya Çavuş köyünü ziyaret ederek, köy sakinlerinin sıkıntılarını yerinde inceledi. Köy muhtarı Sezai Çabuk, özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağının çevreyi kirlettiğini, ağır tonajlı araçların yolları bozduğunu ve çevrede tarım yapılmasını engellediğini ifade etti.

Yetkili makamlara dilekçeler yazarak sıkıntılarını ilettiklerini, ancak herhangi bir girişimin yapılmadığını kaydeden köy sakinleri, dertlerini Soydan’a iletti. Çanakkale milletvekili Soydan, bu meseleyi ilgili mercilere taşıyacağı sözünü verdi .
Kaynak: İHA