Kaymakçı Beldesinde Dere İslah Çalışmaları Devam Ediyor

Ödemiş’e bağlı Kaymakçı beldesinde aşırı yağışlarda sel taşkınlarına neden olan beldenin ortasındaki dere yatağında yapılan ıslah çalışmaları devam ediyor.

Kaymakçı Beldesinde Dere İslah Çalışmaları Devam Ediyor
Orta Mahalle’den gelip Beydağ-Kiraz yolundan geçerek, Zafer Mahallesi’nden Küçükmenderes’e akan dere yatağında yapılan çalışmalar için toplamda 2 milyon liralık kaynak aktarıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler, “Kaymakçı beldemizde sel taşkınlarına neden olan ve Orta Mahalle'den gelip belde merkezinden geçen derenin kış mevsiminde taşkınlara sebep olması nedeniyle yaşadığımız ve yıllardır çözüm aranan sorun nihayet çözülüyor. 2 bin 500 metre uzunluğunda ve yeraltından geçerek küçük mahallede bitecek olan dere yatağının birinci etabı tamamlanıyor. 700 metrelik ikinci etabının da ihalesi yapıldı. Toplamda üçbin metreyi geçmesi planlanan ıslah çalışmalarında 2 kilometrelik dere yatağı ve yol olarak kullanılan alanın sağında ve solunda 600 metre sağ hat 600 metre sol hat olmak üzere kanalizasyon boruları ve komple su tesisatlarını yeniledik. Büyük ölçüde alt yapı sorunları çözüldü. Büyük Mahalle, Orta Mahalle, Zafer Mahallesi ve küçük Mahalle'deki kanalizasyon çalışmaları da devam ediyor. Gelecek kış artık olası sel taşkınlarından kurtulmuş olacağız. Toplamda tüm maliyet tutarı 2 milyon lirayı bulacak.” dedi.

Kaynak: İHA