Buca, Hamza Baba'yı Unutmadı

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, bu yıl 25.’si düzenlenen Hamza Baba anma törenlerinde, Türk-Alevi töresini yaymaya çalışan ve tarihte önemli bir yere sahip olan Pir Hamza Baba’yı unutmadı.

Buca, Hamza Baba'yı Unutmadı
Buca Belediyesi’nin de destekçileri arasında bulunduğu 25. Hamza Baba anma törenine Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekillerinden Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Erdal Aksünger, Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel, İzmir’deki Alevi dernekleri başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kemalpaşa’da gerçekleşen törende konuşan Başkan Ercan Tatı, kardeşlik bağlarının kimse tarafından bozulmayacağını ve Hamza Baba’da yapılan anma törenlerini yarınlara da taşıyarak, gençlere doğruları gösterip anlatmanın önemli olduğunu belirtti.

Tatı, "Biz Biziz arkadaşlar. Gördüğümüz eksiklere destek vermeye çalışıyoruz. Kalıcı şeyler bırakmak istiyoruz. Amacımız burada ki anlamı özellikle yarınlara taşımak gençlere, geleceğimize, çocuklarımıza taşımak, anlatmak ve anladıklarının sağlamasını yaparak test etmek. Yoksa gençliğimiz anlatılan saçmalıklarla izinde gidecek. Burada doğrular var. Bu doğruları burada sizlerden öğrenekler. Bunları sizler anlatacak ve yarınlara taşıyacaksınız. Yarınlara daha güzel ve güler yüzle bakmanızı temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahne alan sanatçılar birbirinden güzel şarkılarıyla katılımcılara hoş vakit geçirdi. Buca Belediyesi'nin stant açtığı etkinlikte, vatandaşlara Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı tişört, Ata’nın emaneti olan Nutuk ve fotoğraflarının yer aldığı CD’ler dağıtıldı.

Alevi Tertip Komitesi de, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'a destekler nedeniyle bakır tabak hediye etti .
Kaynak: İHA