Bitlis'te Kadınlara Yönelik Meslek Kursları

Bitlis Belediyesi'nin, ''Toplumsal Destek Merkezi'' projesi kapsamında, kadınlara sosyal ve ekonomik destek sunmak amacıyla, 3 ayrı branşta başlattığı meslek kursları devam ediyor.

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, yaptığı yazılı açıklamada, kadınlara sosyal ve ekonomik destek sunmak amacıyla kursları başlattıklarını belirtti.

Kadın kursiyerlerin, ürettikleri el sanatlarını satarak gelir elde etmelerine yardımcı olacaklarını kaydeden Alaydın, şunları ifade etti:

''Bitlis Belediyesi sosyal belediyecilikte örnek olmaya devam ediyor. Maddi durumu iyi olmayan ve kursa katılan kadınlar, ebru sanatı, tel kırma ve keçe kursunda üretime devam ediyor. Bu kursların ilk sonuçlarını aldık. Ebru sanatı kursunda üretilen ebrular, 3. Geleneksel Ramazan Şenliklerini düzenlediğimiz alanda bir ay boyunca satışa sunuldu. Bu el sanatları yoğun bir ilgi gördü. Tel kırma ve keçe işleme kursundan elde edilen ürünler için de önümüzdeki günlerde sergi düzenleyeceğiz.''

Proje kapsamındaki kurslara toplam 55 kadının katıldığını belirten Alaydın, kursiyerlerin seçilmesi konusundaysa duyuruların yapıldığını, özellikle Sosyal Market Projesi'nden yararlanan ve herhangi bir geliri bulunmayan yoksul kadınların projeden yararlanmasının sağlandığını kaydetti.

Alaydın, proje çerçevesinde 2. dönem kurslara başvuruların 20 Eylül'de kursa başlayacağını ve bununla ilgili duyuru yapılacağını kaydetti.

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA