Balkan Kentleri Dostluğu

Nüfusunun önemli bir bölümü Balkan göçmeni vatandaşlardan oluşan Bornova Belediyesi, Sırbistan, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Bosna Hersek gibi ülkelerin kentleriyle sıkı işbirlikleri hayata geçiriyor.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, kendisini ziyaret eden Novipazar Meclis Başkanı Fuat Baçiçanin ile yapılan kardeş şehir protokolünü değerlendirdi.

Sındır, kendisini ziyaret eden Baçiçanin ile karşılıkla işbirliğinin geliştirilmesi konusunda önemli mesafe aldıklarını vurguladı.

Sırbistan'ın nüfusunun büyük çoğunluğunu Boşnakların oluşturduğu Novipazar kenti ile sıcak ilişkiler kurma amacında olduklarını belirten Sındır, ''Geçtiğimiz yıl Bornova Belediye Meclisi'nde alınan kardeş şehir ilişkisi kurulması yönündeki kararın ardından iki kentin yetkilileri karşılıklı görüşmeler yaptık. Halkların birbirine daha da yakınlaşması, karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla yapılan görüşmelerde önemli mesafeler alındı. Novipazar ile kardeş şehir ilişkisinin kurulması yolunda önemli bir adım attık. Biz daha önceden meclis kararımızı almıştık. Novipazar'da da bu konuda bir çalışma yapılıyor. Diliyorum çok kısa bir süre içinde iki kent ve ülke halkı arasındaki kardeşlik ve dostluk daha da pekişecektir. Sosyal kültürel ve ekonomik anlamda da iki kent arasındaki ilişkilerimizi daha ileri bir düzeye getireceğimize inanıyorum'' dedi.

Muhabir: Ali Rıza Karasu

Yayıncı: Bahri Okumuş
Kaynak: AA