Asil Nadir'in Ceza Alması

Kıbrıslı iş adamı Asil Nadir'in, İngiltere'de yargılandığı Polly Peck davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılması KKTC toplumunda tepkiyle karşılandı.

Kıbrıslı Türkler, Asil Nadir'e verilen mahkumiyet kararının haksız ve yersiz olduğunu, adaya yaptığı yatırımlar yüzünden Rumların komplo hazırladığını dile getirdi.

Lefkoşa'da yaşayan Zihni Kararkaya, Asil Nadir'e verilen cezanın üzücü olduğunu belirterek, "Böyle bir insan bir daha gelmez Kıbrıs'a. Hakkını yediler ama ümit ederim Asil Nadir bu olaydan kurtulacak" dedi.

"Asil Nadir'e haksızlık yaptılar" diyen Reşat İnalöz ise, Nadir'in KKTC'ye yaptığı yatırımlardan dolayı Rum lobisinin Nadir'in ceza almasına çalıştığını söyledi.

İnalöz ayrıca, Rumlar'ın, daha büyük bir cezaya çarptırılması için Nadir'in Kıbrıs'a iadesini talep edeceğini de belirtti.

"Biz Kıbrıslı Türkler, Asil Nadir'i ta baştan beri yalnız bıraktık" diyen Soner Soykır da, bu aşamadan sonra Nadir'e yapılan haksızlığı dile getirmenin bir anlamı olmadığını ifade etti.

Zeki Soyatlı ise, "Kıbrıs için büyük bir kayıp. Asil Nadir’e destek vermemiz gerekir" dedi.

Soyatlı ayrıca, Nadir'in KKTC'yi sevmeyenlerin çabaları sonucu ceza aldığını savunarak, "Onun için Kıbrıs Türkleri ve Türkiye Türkleri bir olarak Asil Nadir'i desteklememiz ve elimizden geleni yapmamız gerekir" diye konuştu.

Kendisine yöneltilen 13 suçlamadan 10'unda suçlu bulunan Asil Nadir, İngiliz yasalarına göre beş yıl hapis yattıktan sonra serbest kalacak .
Kaynak: İHA