Ambulans 9 Dakikada Olay Yerine Ulaşmış

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Cumartesi günü tavla turnuvasında yaşanan üzücü olayda hayatını kaybeden Richard Lukas’a sağlık görevlilerinin 9 dakika sonra müdahale ettiği öğrenildi.

Ambulans 9 Dakikada Olay Yerine Ulaşmış
Ölen kişinin kalp krizi geçirmediğine dair iddialarını ise Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Acil Servis Hizmetleri Şube Müdürü Barış Fidan cevap verdi . Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Acil Servis Hizmetleri Şube Müdürü Barış Fidan , geçen cumartesi günü saat 15 . 40 ' da bayılma vakası olduğu gerekçesiyle yapılan ihbar üzerine 9 dakika sonra olay yerine sağlık ekiplerinin gittiğini belirti . Olayda hayatını kaybeden Richard Lukas’ın arkadaşları tarafından olayın “Bayılma” olarak nitelendirildiğini ancak şahsın kalbinin durduğunun tespit edildiğini söyledi .

Fidan açıklamasında , " Hasta kontrol edildiğinde kalbi durmuş ve hemen kalp masajı yapılmış . Cihazlarımız son model olduğu için kalp masajı yapılırken vücudunda yanmalar oluşur . Hastanın arkadaşları ' Bu bayılma , kalbi çalışıyor , neden kalp masajı yapıyorsunuz? ' diye ekiplere tepki göstermişler . Sağlık görevlileri de hastanın kalbinin durduğunu ve onun için kalp masajıyla hayata döndürmeye çalıştıklarını söylemişler . Hastayı döndürmek için çok uğraşmışlar . Hastaneye kaldırılmış ama burada da döndürülememiş . Kalp masajının çalışmadığı yönündeki iddialar doğru değil " dedi .