42 Hemşeri Derneği Teröre Karşı Birleşti

Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısından sonra kentin birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösteren birçok faaliyetlere imza atan Gazianteplilere bir destek de Gaziantep’te yaşayan hemşeri derneklerinden geldi.

42 Hemşeri Derneği Teröre Karşı Birleşti
Kentte bulunan 42 hemşeri derneği Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey başkanlığında bir araya gelerek, “Biz yıllardır Gaziantep’te birlikte yaşıyoruz, bizi kimse birbirimizden ayıramaz” mesajı verdiler.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda toplanan hemşeri dernekleri temsilcilerine bir konuşma yapan Güzelbey, “Her platformda söylüyorum. Bu bir provokasyondu ve bu oyun çok şükür Gaziantep’te tutmadı. Burada siz temsilciler de kendi yörenizdeki insanları iyi kontrol edip oynan oyuna alet etmediniz. Hepinizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Gaziantep Emniyeti’nin süreci çok iyi yönettiğini ve bir siyasi partinin binasına yapılan saldırıyı önlediğini ifade eden Güzelbey, bu tedbir sayesinde bir provokasyonun önlendiğini söyledi.

Daha önce Türkiye’nin değişik bölgelerinde oynanan oyunun bu kez Gaziantep’te sahneye konulmak istendiğini ve buna sağduyulu Gazianteplilerin meydan vermediğini kaydetti.

Bu kentte yaşayan insanların birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini işaret eden Güzelbey, “Sağduyulu ve hoşgörülü tavrımızı elden bırakmayacağız. Ama bu şu anlama gelmez. ‘Gelip şehrimizi yakıp yıksınlar, insanlarımızı öldürsünler’ buna da asla izin vermeyeceğiz. Sonuçta burası 11 ay Fransız işgali görmüş ve taş üstünde taş kalmamış, ama yine de teslim olmamış bir şehir. Biz Gaziantep’te insanların doğduğu yere, diline, dinine ve mezhebine asla bakmıyoruz. Biz onların da birer insan olduğunu ve bizimle bir bütün olduklarını her platformda söylüyoruz” şeklinde konuştu.

Gaziantep Savunması’nda kenti savunanların arasında Kürt, Çerkez ve Arap kökenli kahramanların da olduğunu anımsatan Güzelbey, “Bizim bugün neden hep birlikte bir arada kardeşçe olduğumuzun kanıtı geçmişte gösterdiğimiz yaşam felsefesinde yatıyor. Türk’ü, Kürdü, Çerkez’i ve Arab’ı ile bu kenti savunanların torunları bugün kardeşçe yine birlikte yaşamasını çok iyi biliyor. Ama bunu çekemeyenler aramıza nifak tohumları atıp bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Biz ve sizin gibi sorumluluk sahibi insanlar buna asla izin vermeyeceğiz” değerlendirmesine yaptı.

Kentte yapılacak faaliyetlere daha çok katılım ve ilgi gösterilmesini isteyen Güzelbey, “Önümüzde Fıstık Festivali, İpekyolu Buluşması, Off Shor hızlı tekne yarışları var. Bunlara daha çok ilgi göstereceğiz. Dernek ve düğünlerimizi ertelemeyeceğiz. Alış verişlerden asla geri kalamayacağız. Sizlerin ve hemşerilerimizin de aynı duyarlılığı göstermesini istiyorum” ifadelerini kullandı. BEY MAHALLESİNE STAND AÇILACAK Tarihi Bey Mahallesi’nde hemşeri dernekleri için birer stant açacaklarını ve burada çeşitli gıda ile el işi ürünleri satacaklarını açıklayan Güzelbey, “Hedefimiz ülkemizin değişik bölgesinden olan insanlarımız ile birlikte alış veriş yapmak. Bu insanların bir arada nasıl yaşadığını ve ticaret yaptığını tüm insanlar göstermek istiyoruz. Çok bir gelir elde etmeseler de amaç birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya göstermek” diye konuştu.

Van Gölü Çevresi Derneği Başkanı Ahmet Gülmez ise yaşanan olayı nefretle kınadıklarını ifade ederek, “Olaydan birkaç gün sonra bizim yaşadığımız semtte Türk bayraklı gençler gelip geçmeye başladı.

Ama ben bunun bir provokasyon olduğunu çok iyi biliyorum. Bu oyuna gelmedik ve gelmeyeceğiz. Bizi bir birimize düşürmeye çalışıyorlar. Bizim hepimiz Kürdüz, hepimiz Türküz. Edirne de bizim Antalya’da, Van’da bizim Kars’ta. Bu ülkenin toprakları hepimizin. Kürt-Türk ayrımı yapmıyoruz. Hepimiz bu bayrağın altında yaşıyoruz. Bizim atalarımız birlikte Çanakkale’de şehit oldular. Ama bizi çekemeyenler bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz” diye teröre tepkisini gösterdi.

Gürpınarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Esat Yetmez ise, olay günü ve sonrasında Gaziantep Emniyeti’nin süreci çok iyi yönettiğini ve oluşabilecek provokasyonlara izin vermediğini söyledi.

Özellikle emniyet yetkililerinin süreci iyi kontrol etmesinin yanında, kendi semtinde de oluşabilecek kavga ve provokasyonlara da izin vermediğini aktaran Yetmez, “Biz Vanlısıyla, Gazianteplisiyle, Şanlıurfalısıyla tüm ülke vatandaşı olarak birlik ve beraberlik içinde yaşadık. Bundan sonra bu birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA