Osmaniye'de Avcılara Uyarı

Osmaniye'de, avcılara, av kaynaklarına sahip çıkmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Osmaniye Şube Müdürü Nuri Yılmaz, yazılı açıklamasında, av sezonunun açıldığını belirtti.

Bu nedenle avcıların av belgesi ve avlanma izinlerini yanlarında bulundurmaları gerektiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

''Avcıların, avlanma kurallarına uyması ve aynı zamanda av kaynaklarına sahip çıkma bilinci ile hareket etmeleri gerekir. Av sezonunun açılmasıyla bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, kara leşkargası, leşkargası, saksağan ve yaban domuzu avı serbest. Avcılık belgesinin vizesini yaptırarak avlanma izin kartını da alan avcılar Çarşamba, Cumartesi, Pazar günleri ve resmi tatil günlerinde yasak olmayan yerlerde avlanma limitleri dahilinde avlanma yapabilirler. Yaban domuzu avı bu avlanma günlerine ek olarak Salı günü de yapılabilecek.''

Avcılara, yaban hayvanlarının korunması konusunda görev düştüğünü belirten Yılmaz, ''Avcılarımızın yaban hayatına, avına, avcı arkadaşlarına ve diğer şahıslarla av yaptığı çevreye saygılı olan bir doğa dostu olduğuna inanıyorum'' ifadeleri kullandı.

Muhabir: Ümit Kahrıman

Yayıncı: Ali Güreli
Kaynak: AA