İnegöl'de Kaçak Yapıya Hayır

Şehrin farklı noktalarında imar açısından sıkıntılı yapılarda yıkım işlemi uygulayan İnegöl Belediyesi yeşil alan üzerinde gözüken Hakkı Bey Sokak üzerindeki bir evin daha yıkımını gerçekleştirdi.

İnegöl'de Kaçak Yapıya Hayır
İnegöl Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yıkım çalışmaları kapsamında Merkez Orhaniye Mahallesi İsmail Hakkı Bey Sokak üzerinde tek katlı bir yapının daha yıkımı gerçekleşti. Yıkım esnasında incelemelerde bulunan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, yıkımın vatandaşın rızası ile gerçekleştiğini ve şehri çıkmaza sokan yanlış imar uygulamalarını çözüme kavuşturduklarını söyledi.

İsmail Hakkı Bey sokakta bulunan üç binayı daha önce kamulaştırarak yıktıklarını hatırlatan Yel, "Hakkı Bey Sokak’ta yaptığımız bu yıkımlar, D200 karayoluna bir geçiş açma adına yapılıyor. Niyazi Gündüz’e ait bu evin yeşil alan üzerinde kalmasından dolayı hem mağduriyeti hem de geleceğe dönük rahatsızlığı vardı. Vatandaşımızın mağduriyetini gidermek, Mesudiye alt geçidi ile Merkez Pazaryeri (MerPa)’ne giden yolları rahatlatmak ve yeşil alan üzerindeki bu yapıyı kaldırmak amacıyla buradaki 110 metrekarelik tek katlı yığma binayı bedelini ödeyerek kamulaştırdık" dedi .
Kaynak: İHA