Gülsar'a Anlamlı Ziyaret

Romanya Demokrat Türk Birliği'nin düzenlemiş olduğu kültürel gezi çerçevesinde Bursa’ya gelen heyetin temsilcileri İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ı makamında ziyaret etti.

Gülsar'a Anlamlı Ziyaret
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, eğitimcilerin farklı ülkelere yaptıkları ziyaretlerin mesleki gelişimlerine ve dünyaya bakış açılarına yapmış olduğu olumlu katkılarının olduğunu söyledi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşen ziyarete katılan Romanya Eğitim Bakanlığı Azınlıklar Departmanı Genel Müdürü Domocos Szocs, Romanya Eğitim Bakanlığı Türk Azınlığı Bölümü Temsilcisi Vildan Bormambet, Romanya Demokrat Türk Birliği Kültür Komisyonu Başkanı Serin Türkoğlu ve birliğin çıkarmış olduğu Hakses Dergisi Redaktörü Melek Osman, Romanya Mecidiye'de bulunan Kemal Atatürk Ulusal Koleji Yöneticileri Accan Mologani ve Özgür Kıvanç ve bölgedeki diğer okul yöneticileri Semra Kurtomer, Leman Murat ve Osman Orhan'dan oluşan heyet Romanya'da yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, kendilerini ilimizde misafir etmiş olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtirken, eğitimcilerin farklı ülkelere yaptıkları ziyaretlerin mesleki gelişimlerine ve dünyaya bakış açılarına yapmış olduğu olumlu katkıların önemine değindi.

Her iki ülke eğitim sistemlerinin benzer ve farklı yönlerinin de değerlendirildiği ziyaret çerçevesinde Romanya Eğitim Bakanlığı Azınlıklar Departmanı Genel Müdürü Domocos Szocs, Türkiye'de ve Bursa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu tür ziyaretlerin eğitimciler açısından önemini ifade etti.

Romanya Eğitim Bakanlığı Türk Azınlığı Bölümü Temsilcisi Vildan Bormambet de Romanya'daki eğitim kurumlarının Türkiye'de ve özellikle Bursa'da pek çok kardeş okullarının bulunduğunu, bunların sayısının artmasının kendileri açısından memnuniyet verici olacağını söyledi .
Kaynak: İHA