Akıncılar 17. Kültür Sanat ve Kavun Festivali Yapıldı

Akıncılar ilçesinde 17. Kültür Sanat ve Kavun Festivali yapıldı.

İlçede D-100 karayolu kenarındaki festival alanında gerçekleşen etkinlik sema gösterisiyle başladı.

AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, festivalde yaptığı konuşmada Akıncılar'ın bir evladı olarak, festivalde siyasi konularda konuşmayacağını söyledi.

Turan, Sivas'ın, mert, delikanlı ve yiğit insanlar yetiştirdiğini ifade ederek, ''Bizim kimliğimizde 'Milletvekili' yazabilir. Ama biz sizlerin hizmetkarıyız. Allah'ın izniyle, sizlerin duasıyla, Akıncılar'ın, Sivas'ın ve Türkiye'nin tüm sorunlarının üstesinden geleceğiz'' dedi.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ise Türkiye'nin terör belasından kurtulacağını söyledi.

Özdemir, ''Türkiye'nin birliğini, dirliğini bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye'de demokrasi sorunu var. Ama Türkiye'nin en önemli sorunu olan terör örgütüne verilecek en güzel cevap birlik ve beraberlik mesajıdır'' diye konuştu.

Akıncılar Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu ile Belediye Başkanı Mevlüt Albayrak ise konuşmalarında katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve yerel şarkıcılar konser verdi. Etkinlikte katılımcılara 10 ton kavun ikram edildi, en iyi kavun yetiştiriciliği yarışması düzenlendi.

Muhabir: Faruk Kara / Ömer Fansa

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA