Turistlerin Çamur Keyfi

Muğla'nın Fethiye ilçesi sınırındaki Saklıkent Kanyonu'nda çamur banyosu yapan turistler keyifli saatler yaşadı.

Turistlerin Çamur Keyfi
Fethiye'de zamanını otelde ya da sahilde geçirmek istemeyen yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi doğa turları oldu. Düzenlenen cip safarileriyle Saklıkent Kanyonu'na gelen turistler, yaptıkları yürüyüşün ardından rafting turlarına katılıyor.

Turistler bu turun içerisinde en fazla ilgiyi çamur banyosuna gösteriyor. Turistler, Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden gruplar halinde geldikleri Eşen Çayı'nda çamur banyosu yapmanın keyfini çıkarıyor.

Bölgeye geldikleri rehberler eşliğinde önce çamurun yararları hakkında bilgi alan turistler, ardından gruplar halinde çaydan geçerek çamur havuzlarına giriyor. Çamur banyosu öncesi turistler, çamurun içinde dans edip şarkı söyleyerek eğleniyor. Havuzların içinde çamur savaşı yapan turistler tamamen çamura bulanıyor. Bu eğlenceli savaş oyunun ardından en fazla çamura bulanan turiste 'çamur kralı' unvanı verilerek başına kozalak takılıyor. Bir saat süren çamur banyosunun ardından, turistler Eşen Çayı'nın birleştiği noktada buz gibi suya atlayarak yıkanıyor. Sıcaklığı 13-15 dereceyi bulan suda yıkanarak serinleyen turistler, daha sonra ciplere binerek yeniden otellerine dönüyor

Saklıkent'te çamur banyosu yapan Yulia Emirbayer, "Çok zevkli bir gün geçirdik. Bu bayram çok güzel geçti. Seneye yine yapmak isterim. Tatilimin en güzel günü oldu" diye konuştu.

Kaynak: İHA