Torbalı'da Üretilen Yerli Morgan Görücüye Çıktı

Torbalılı iş adamı Adem Aksakallı’nın bir buçuk yıl önce Atatürk Sanayi Sitesi’nde, Ufuk Karakaş isimli ustaya yaptırmaya başladığı özel otomobil tamamlandı.

İngiliz model Morgen arabasının modeliyle yapılan yerli Ford Morgen, araba meraklılarının büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Bin 350 kilogram ağırlığındaki araç, 200 kilometre kadar hıza ulaşabiliyor ve bir araçta bulunan bütün özelliklerin tamamını bünyesinde bulunduruyor. Tam 75 bin liraya mal olan ve şimdiden çok sayıda taliplinin ortaya çıktığı aracın sahibi Adem Aksakallı, antika tutkusunu bu şekilde tatmin ettiğini belirterek, "Ben antika tutkunu olan bir insanım. Özellikle Morgen marka araçlara hayranım. Bundan dolayı ustalarımızdan rica ettim, onlarda büyük emekler sonucunda arabayı yaptılar. Şimdiden birçok taliplisi var. Morgen marka araçlar şuan 916 bin ama biz yerli Ford Morgen’i 75 bin liraya mal ettik" dedi.

El emeği göz nuru aracın en çok ilgi çeken özelliklerinden biri kanatlı kapıları. Yukarı doğru açılan kapılarıyla dikkat çeken aracı yapan Ufuk Karakaş, orjinal Morgen marka araçların 916 bin lira olduğunu söyledi.

Büyük emekler sonucunda arabayı tamamladığını belirten Karakaş, zor olanı başardığı için mutlu olduğunu söyledi.

Karakaş, "Biz Türklerin istediğimiz takdirde başaramayacağı iş yok. Ben bu işi üstlenirken, başaramayacağım yönünde olumsuz tepkilerle karşılaştım. Ama istedikten sonra başarılıyor” dedi.

2 bin motor ve 180 beygir gücüne sahip araç, saatte 200 kilometre hıza ulaşabiliyor. Yerli araçta 4 silindir, hidrolik direksiyon, otomatik vites, header egzoz, zenon far, klima, navigasyon sistemi, LCD ekran, hava yastığı, 4 denge çubuğu, park etme kamerası bulunuyor .
Kaynak: İHA