Stk’lardan Gaziantep’e Moral Ziyareti

Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gaziantep’teki bombalı saldırının ardından yaralar sarılmaya çalışırken, Gaziantep’e çıkarma yapan sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, terör mağdurlarına moral ziyaretinde bulunacak.

Stk’lardan Gaziantep’e Moral Ziyareti
Öğle saatlerinde Gaziantep’e gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in de aralarında bulunduğu STK temsilcileri, ilk olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’i makamında ziyaret etti

Heyette ayrıca, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı, ASKON Başkanı Mustafa Koca, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TUSKON Başkan Yardımcısı Kasım Fincan, TÜRKONFED Başkanı Erdem Çenesiz ve BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım da yer alıyor.

Başkan Güzelbey'i ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Gaziantep’te bir dizi ziyaretlerde bulunacaklarını aktardı. Gerçekleştirilen saldırıda bütün Türkiye’nin yüreğinin yandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Bayramın içerisinde olması, kardeşlik, dostluğun güçlendiği bir günde olmasından dolayı hepimizin yüreği yandı. Gaziantep’in ve milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Sevgi ve kardeşlik bayramında bunu yapanlar insanlıktan zerre kadar nasibini almamıştır. Bu insanları lanetliyoruz" dedi.

Büyük ülke olunduğu zaman, içeride kirli oyunların oynanmak istendiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, bunun gibi senaryoların denendiğini söyledi.

Saldırının Gaziantep’te yapılmasının kirli ellerin çok açık ve net olarak ifadesi olduğunu kaydetti.

Terörün Gaziantep’te baltayı taşa vurduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Gaziantep, Şahin Bey’in torunları ve Ali Şefik Bey’in torunlarıdır. Bu şehre öyle birlik ve beraberlik tohumları atmışlar ki, öyle bir şahadet şerbeti içmişler ki, kimse zerre kadar buna zarar veremez. Bugün biz bunu Gaziantep’te görüyoruz. Gaziantep’in bir başka özelliği de şehir olarak Antep isminin önüne Gazilik ünvanı alabilmesidir. Gaziantep, insanının cesur, mert, birlik ve beraberlik ruhunun en üst seviyede olduğu yerdir" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Güzelbey de yaptığı konuşmada, ziyaret için heyete teşekkür ederken, gerçekleştirilen ziyaretin birlik ve beraberliğin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Gaziantep’in dimdik ayakta olduğunu ifade eden Güzelbey, Gaziantep’in asırlardır barış şehri olduğunu hatırlatarak, terör saldırılarını yapanlara asla taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. Vatandaşların moralini bozmayıp, insanların normal yaşantılarına devam etmesi gerektiğini vurgulayan Güzelbey, "Restoranlara gidin. Alışveriş merkezine gidecek olanlar asla gitmemezlik yapmasın. Düğünler dernekler ertelenmesin. Toplantılar ertelenmesin. İşte o zaman terörün ekmeğine yağ çalarız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, heyet Gaziantep Valiliği’ne geçti .
Kaynak: İHA