İdo'da Yolcuların Klima Tepkisi

Yenikapı-Yalova arasında sefer yapan ''Turgut Reis'' isimli feribotun klimaları arızalanınca yolcular duruma tepki gösterdi.

Yenikapı-Yalova arasında saat 15.45 seferini yapan ''Turgut Reis'' isimli feribotun klimaları bozuldu. Klimanın bozulması üzerine sıcaktan bunalan yolcularla görevliler arasında gerginlik yaşandı. Gemideki yolcular daha sonra durumu İDO Genel Müdürlüğü'ne şikayet etmek için imza topladı.

Gemideki yolculardan Fetih Yavuzdeğer, gemide aşırı sıcak nedeniyle mağdur olduklarını belirtti.

Yavuzdeğer, ''Yetkililer, en sonunda görüşmek için 2 temsilci aldılar. Onlardan birine demişler ki; 'Geçin arka tarafa dışarı çıkın serinleyin' Böyle bir cevap olur mu- İçeride klimalar çalışmıyor kimse de bir açıklama yapmıyor'' diye konuştu.

Diğer bir yolcu Ender Erdem ise yaşanan olayı şöyle anlattı:

''Klimaları çalıştırmadılar. Yenikapı'dan Yalova'ya kadar klimasız ortamda geldik. Bayılanlar oldu. Kimi kime şikayet edeceğiz bilemiyoruz. En azından kaptan çıkıp 'Klimalarımız arızalı, özür dileriz' dese hiçbir şey olmayacak. Kimse bizi muhatap almıyor. Alan müdürünü arıyoruz o da yok. Geminin içi karıştı. İmza topladık gemide. 300 kişinin imzası var. Bunu da İDO Genel Müdürlüğü'ne iletilmesi için vermek istedik onu bile almadılar.''
Kaynak: AA