Gümüşhane Valiliği'nden Açıklama

Gümüşhane Valiliği, bazı yerel gazete ve internet sitelerinde yayımlanan ''Vali beyin müsamahası'' başlıklı haberlerle ilgili olarak açıklama yaptı.

Gümüşhane Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Gümüşhane Belediye Başkanlığı tarafından ihale edilen Sebahattin Aytaç Caddesi onarım ve çevre düzenlemesi işinin yüklenici firma tarafından yapılmakta olduğu belirtilerek, aynı zamanda cadde üzerinde doğal gaz firması tarafından da şebeke çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, doğal gaz hattı tamamlanmadan cadde üzerinde herhangi bir çalışmanın yapılmasının mümkün olmadığı işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

''İşin hassasiyeti bakımından gaz şebekesinin aceleye getirilerek yapılmasını da doğru bulmuyoruz. Bu hizmetlerin getirilmesi esnasında ulaşımda oluşabilecek aksaklıklar il valisinin de işine gitmesini engelleyecek boyutta değildir. Ayrıca konuk köşe yazarının da belediye meclis üyesi olması hasebiyle bu tür konuların belediye meclisinde dile getirilmesinin etkin takibi açısından daha uygun olacağı düşünülmektedir. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun meclisin bilgi edinme ve denetim yollarını düzenleyen 26. maddesi de bu imkanı tanımaktadır. Sonuç itibariyle, ilimizdeki tüm kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve zamanında yapılması konusunda Valiliğimizce her türlü hassasiyet gösterilmekle birlikte herhangi bir olumsuzluğa da müsamaha gösterilmesi mümkün değildir.''

Muhabir: İbrahim Özdemir / Burak Altunöz

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA