Şehit İsmail Zengin'in Baba Evinde Yas Var

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Bağlar ile Zorgeçit köylerinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in Balıkesir'in Savaştepe ilçesindeki baba evinde yas var.

Şehidin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evi Türk bayrakları ile donatıldı. Balıkesir Vali Vekili Nusret Şahin, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, İl Müftüsü Turgut Açari, İlçe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Savaştepe Belediye Başkanı Turgay Yüksel, Sarıbeyler Belediye Başkanı Lütfi Arslan ile diğer bazı askeri yetkililer de, şehit evine gelerek acılı aileye baş sağlığı dileğinde bulundu.

Şehidin evinin önünde kurulan taziye çadırında Kur'an-ı Kerim okundu. Acı haberi alan şehidin kız kardeşi Pınar Zengin, fenalık geçirdi. Teröre lanet okuyan Zengin'i yakınları teskin etmeye çalıştı. Zengin'in nişanlısı da şehidin fotoğrafını elini alarak gözyaşı döktü.

Acılı Baba Rifat Zengin, konuşacak, söyleyecek sözünün bulunmadığını belirterek, ''Devlet çözümünü bulsun. Devlet var. Devlet baba var. Yapılması gereken ne varsa yapılsın. Vatan sağ olsun. Diyeceğim başka bir şeyim yok. Kasım ayında bir oğlumu daha askere gönderiyorum. Bu vatan için feda olsun'' dedi.

Oğlunun en son bayram öncesi izne geldiğini anlatan Zengin, bayramlaşıp helalleştiklerini söyledi.

Kasım ayında askere gideceği öğrenilen Zengin'in kardeşi Coşkun Cengiz Zengin de kendisine baş sağlığı dileyen Vali Vekili Şahin ile Tümgeneral Kır'a, ''Ağlamayacağım. Dimdik ayakta duruyorum, yıkılmayacağım. Onları sevindirmeyeceğim. Ağabeyim aslanlar gibi çarpıştı, şehit düştü'' dedi.

Zengin, kendisinin de askere gideceğini ve vatan için çarpışacağını belirtti.

Biri kız 4 kardeşli bir ailenin en büyüğü olan Zengin'in, askerden geldikten sonra bir yıl işsiz kaldığı ve daha sonra uzman erbaş olarak göreve başladığı belirtildi. Şehidin, Diyarbakır'da vatani görevini yapan kardeşlerinden Hakan Zengin'in de bir hafta önce terhis olduğu öğrenildi.

Bu arada Zengin'in naaşının Van'da düzenlenecek askeri törenin ardından uçakla Balıkesir'e gönderileceği, cenaze töreninin yarın yapılacağı bildirildi.

Muhabir : Seyhan Kırıcı / Ramazan Demir / Halil İbrahim Başer

Yayıncı : Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA