Şehit Babasından Teröristlere Tokat Gibi Cevap

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki askeri araca mayınlı pusu kuran teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 5 askerden Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in Balıkesirli babası Rıfat Zengin, "Vatanımız sağ olsun, milletimiz var olsun. Geride iki oğlum daha var, onlar da vatan borcu için hazırlar" dedi.

Şehit Babasından Teröristlere Tokat Gibi Cevap
Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde ikamet eden Şehit Piyade Uzman Çavuş'un ailesine acı haberi, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Harekat Şube Müdürü Yarbay Hasan Metin ve İlçe Garnizon Komutanı Hamza Çil verdi. Biri kız 4 çocuklu ailenin en büyük çocukları olan Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin (27), normal askerliğin ardından uzman çavuş olarak askerde kaldı.

3 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan İsmail Zengin, Bolu 2. Komando Tugayı'ndaki birliğinden geçici görev ile Hakkari'ye gönderilmişti. Terör örgütüyle yapılan mücadele sırasında Şemdinli kırsalında yola döşenen mayınlı pusu sonucu şehit düşen 5 askerden biri olan İsmail Zengin'in şehadet haberini alan annesi Aynur Zengin fenalık geçirdi. Feryat eden anneyi yakınları teskin etmeye çalıştı

Şehidin dedesi Rıfat Zengin torunun şehadeti karşısında metanetini korurken, ağlayıp sarılan acılı anneyi, "Senin oğlun şehit oldu, sen artık bir şehit anasının, dik durman lazım" diyerek teselli etti. Gözyaşına boğulan anne Aynur Zengin ise, "Bana torununu getir, yavrumu getirin bana" diye feryat etti.

NİŞANLISIYLA 2013'TE EVLENECEKTİ
Savaştepe'deki şehit evi ve evin bulunduğu sokak dev bayraklarla donatıldı. Ziyaretçi akınına uğrayan şehit evine; Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Turgay Yüksel, İl Jandarma Komutanlığından Jandarma Yarbay Hasan Metin, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Hamza Çil, emniyet yetkilileri, ailenin yakınları ile çok sayıda vatandaş giderek aileye taziyede bulundu. 3 yıllık uzman çavuş olan İsmail Zengin'in kısa bir süre önce nişanlandığı sevgilisi Makbule Kartepe ile 2013 yılında evlenmeyi planladığı belirtildi.

ŞEHİT BABASI: "VATANIMIZ SAĞ OLSUN, MİLLETİMİZ VAR OLSUN"
Şehit Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in babası Rıfat Zengin oğlunun, dedesi Rıfat Zengin de torununun şehadet haberi karşısında acılarını yüreklerine gömüp metanetlerini korudu. Baba Rıfat Zengin, "Söyleyecek bir sözünüz var mı?" sorusuna, "Vatanımız sağ olsun, milletimiz var olsun. Geride kalan iki tane daha oğlum var. Onlar da vatan borcuna hazır" diye cevap verdi

Şehidin erkek kardeşi ise, arkadaşlarına sarılıp ağladığı sırada fenalaşıp bayıldı. Hazır bekleyen 112 ekiplerinin müdahale etttiği şehidin kardeşi ambulansa alınarak tedavi edildi. Anne Aynur Zengin de sürekli sağlık ekiplerinin kontrolü altında tutuldu

Şehit Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in bugün Savaştepe ilçesinde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmesi bekleniyor .
Kaynak: İHA