Malatya’da Bayram Öncesi Fakirlere 1,6 Milyon Tl’lik Yardım Yapıldı

Malatya merkezde Ramazan Bayramı öncesi fakirlere toplam tutarı 1 milyon 663 bin 810 TL yardım yapıldığı bildirildi.

Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nebi Tepe, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Toplumun dezavantajlı grupları içerisinde yer alan bu kişilerin ramazan bayramını daha rahat geçirebilmeleri ve kendileri ile çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Vakıf Başkanlığımızca Ramazan Bayramı öncesi Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde periyodik düzenli yardımlar kapsamında 6 bin 216 kişiye 454 bin 950 TL nakdi yardım yapılmıştır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi sosyal yardım programı kapsamında Vakfımız tarafından 424 kişiye 250 ve 500’er TL olmak üzere toplamda 200 bin TL 16.08.2012 tarihi itibari ile ödenmeye başlanmıştır. Bu kapsamdaki yardım almaya hak kazanan müracaatçılar herhangi bir PTT şubesine giderek yardımlarını alabilmektedirler” ifadelerini kullandı.

“2012 yılı Nisan,Mayıs,Haziran aylarına mahsuben herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmayan, düzenli geliri olmayan ve muhtaçlığı tespit edilen ailelere çocukları için Şartlı Nakit Transferleri ( çocuk, sağlık ve gebelik ) kapsamında 622 bin 610 TL nakdi yardım yapılmıştır.

3294 sayılı kanun kapsamında bulunan ve vakfımızda 50 ve üzeri puanı olan 3300 aileye Ramazan bayramı öncesinde toplamda 330 bin TL nakdi yardım yapılmıştır. Daha önceki yıllarda yardıma muhtaç ailelere 60’ar TL olarak verilen bayram parası bu yıl her aileye 100 TL olarak verilmiştir.

Malatya Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle oluşturulan ve proje ortağı olduğumuz 'Yeşeren Umutlar Projesi' kapsamında gecekondu bölgelerindeki Okuma Merkezlerine devam eden bin 600 öğrenciye giysi hediye edildi. Hediye edilen giysiler Tema Mağazacılık tarafından Vakfımız Başkanlığına bağış yapılmış olup nakdi değeri 53 bin TL’dir” diyen tepe, açıklamasını şöyle tamamladı: “Eşi vefat etmiş veya boşanmış olan toplam 15 ailenin 55 bireyine bayram kıyafeti yardımı yapılmış olup yapılan kıyafet yardımının tutarı 3 bin 250 TL’dir. Vakfımız Başkanlığı'nca bayram öncesi yapılan yardımların toplam tutarı 1 milyon 663 bin 810 TL olmuştur. "
Kaynak: İHA