''Konuşan Kitap Şenliği'' 12 Ekim'de İzmir'de Yapılacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün liderliğinde, eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde, Türkiye Okuyor Kampanyası'na paralel yürütülen ''Konuşan Kitap Şenlikleri'' nin beşincisi 12 Ekim'de İzmir'de yapılacak.

İzmir Valiliği'nde düzenlenen törende kampanyanın sponsorları ile protokol imzalandı. İzmir Vali Yardımcısı ve Yürütme Kurulu Üst Başkanı Haluk Tunçsu, Konuşan Kitap Şenliği'nin toplumun her kesiminde okuma bilincini geliştirmek, özellikle de çocuklara ve gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatıldığını, 5. şenliğin İzmir'de yapılacağını söyledi.

Şenliğe Tüpraş İzmir Rafineri Müdürlüğü, Türk Telekom Bölge Müdürlüğü, Socar Turkey Enerji A.Ş. ile Ege Turizm Derneği'nin ana sponsor olduğunu belirten Tunçsu, İzmir'deki sivil toplum örgütlerinin de kampanyaya destek verdiğini kaydetti.

Konuşan Kitap Şenlikleri'nin daha önce İstanbul, Şanlıurfa, Kayseri ve Ordu'da gerçekleştirildiğini belirten Haluk Tunçsu, 12 Ekim 2012 tarihinde İzmir'de yapılacak şenliğin Ege Bölgesi'ndeki diğer illeri de kapsayacağını bildirdi.

Törende Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık, Socar Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, Ege Turizm Derneği Başkanı Önder Kayın ile protoko imzalandı.

Muhabir: Medat Şenay

Yayıncı: Bahri Okumuş
Kaynak: AA