İskenderun Şehidine Ağlıyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Zorgeçit kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Suay, Hatay'ın İskenderun ilçesinde dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

İskenderun Şehidine Ağlıyor
Şemdinli ilçesi Zorgeçit kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Suay'ın naaşı helikopterle İskenderun’a getirildi.

İkindi namazına yetiştirilemeyen şehit için kaptan Mehmet Paşa Camii'nde tören düzenlendi.

Törene Hatay Valisi Celalettin Lekesiz İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su 39. Makanize piyade tugay komutanı Tuğ General Hakan Atınç, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu Adem Yeşildal, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin MHP İskenderun ilçe Başkanı İbrahim Gül askeri ve mülki erkan şehit yakınları ve vatandaşlar katıldılar.

Geniş çaplı güvenlik tedbirlerinin alındığı cenaze töreninde şehidin naaşının getirilişi sırasında gözyaşları sel oldu. Şehidin eşi Berivan, annesi Perihan, kız kardeşi Naciye, babası Reşit Suay sinir krizleri geçirdi. Üç aylık hamile olan şehit eşi Berivan Suay, “Beni bırakıp nerelere gidiyorsun, bırakmam seni. Beni de birlikte koyun mezara” diyerek feryat etti

Tören sırasında oğlunun tabutu başına gelen baba Reşit Suay, “Ben bir şehit babasıyım. Hür olsun vatanım, bir evlat daha yetiştiririm, kahrolsun PKK” diyerek feryat etti.

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, top arabasına kondu. Bu sırada eşi Berivan, karnındaki çocuğunu göremeden şehit olan eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek vedalaştı. İskenderun Şehit Pamir Caddesi'nde bir süre top arabasında taşınan Suay’ın cenazesi, İskenderunluları göz yaşlarına boğdu. Göz yaşlarını tutamayan İskenderunlular, cenazeye katılan grubun attıkları kahrolsun PKK sloganlarına eşlik etti. Şehit Mehmet Suay, dualar ve gözyaşları arasında İskenderun şehitliğinde toprağa verildi.

Kaynak: İHA