Bursa'da Teröre Tepki

Bursa'da, bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri, teröre tepki gösterdi.

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği ile Hepimiz Mehmediz Güç Birliği Platformunca, Bursa Ulu Camii'nin yanındaki Orhangazi Parkı'nda ''terörü lanetliyoruz'' adı altında basın açıklaması gerçekleştirildi.

Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği Başkanvekili Hilmi Şanlı, terörün ve yandaşlarının çirkin ve kanlı eylemlerinden, hiçbir suçu günahı olmayan sivil vatandaşların genç, yaşlı, çocuk, kadın demeden paylarını aldıklarını dile getirdi.

Terör örgütünün bu kanlı eylemlerini lanetlediklerini ifade eden Şanlı, Türk Milleti'ne birlik, beraberlik ve kardeşlik çağrısında bulunarak, ''Türkü, Kürdü, Lazı ile bu milletin birlik ve beraberlik içinde teröre karşı dimdik durduğunu dost düşman herkese göstermeliyiz'' dedi.

Şanlı, ''Terör örgütü ve onun gizli, açık, dolaylı destekçisi olan iç ve dış odaklar iyi bilmelidir ki, ülkemizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye Kamu-Sen camiası olarak saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Mitinge, Bursa MHP Milletvekili Necati Özensoy ile CHP İl Başkanlığı, MHP İl Başkanlığı, HAS Parti İl Başkanlığı, Demokrat Parti İl Başkanlığı, Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu, Azerbaycan Türkleri Derneği Başkanı, Hak-İş Bursa İl Temsilciliği ve Bursa Ülkü Ocakları üyeleri de katıldı.

Muhabir: Bursa / Cem Şan

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA