Mahmut Demirtaş Açıklama Yaptı

Valiler Kararnamesi ile mülkiye başmüfettişliği görevinden Adıyaman Valiliği'ne atanan Vali Mahmut Demirtaş, görevine başladı.

Vali Demirtaş için Valilik önünde karşılama töreni düzenlendi.

Törene, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve il protokolü katıldı.

Polis tören mangasını selamlayan Demirtaş, daha sonra törene katılanlarla tokalaştı.

Demirtaş, makamında yaptığı konuşmada, Adıyaman'ın tarihi, kültürü, folkloru, petrolü, Atatürk Barajı, Kommagene Uygarlığı'nın eşsiz hoşgörüsü ve birlikte yaşama mefkuresinin dirlikte ve kardeşlikte olduğunun en güzel örneklerinin yaşandığı bir il olduğunu belirtti.

Adıyaman'a vali olarak hizmet edecek olmanın onur ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

''Binlerce yıllık kültürün harmanladığı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bu önemli kentine, çalışkan mesai arkadaşlarımla birlikte, üstün görev anlayışı içinde en doğru, akılcı, etkin ve verimli bir şekilde, mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet etme azmi ve gayreti içerisinde olacağım. Bütün çalışmalarımızı hukukun üstünlüğü, ortak aklı ve toplumun sağduyusunu esas alan insan odaklı, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir yönetim anlayışı içinde, aralıksız bir şekilde yürüteceğiz.''

Adıyaman'ın ekonomik ve sosyal kalkınmasını sürdürebilir hale getirilmesine yönelik yoğun çaba sarf edeceklerini belirten Demirtaş, ''Kamu, özel sektör, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarıyla karşılıklı işbirliğine önem vereceğiz'' dedi.

Muhabir: Hakan Furkan / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA