Eğitim-Sen’den Terör Saldırısına Kınama

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Halit Şahin, Gaziantep’te yaşanan bombalı saldırıya ilişkin açıklamada bulunarak, saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Eğitim-Sen’den Terör Saldırısına Kınama
Dernek binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Şanlıurfa Eğitim-Sen Şube Başkanı Halit Şahin, "Gaziantep Karşıyaka’da 20 Ağustos'ta gerçekleştirilen bombalı saldırıyla 9 yurttaşımız hayatını kaybetmiş, 69 yurttaşımız da yaralanmıştır. Eğitim-Sen olarak hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyor, bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyoruz" dedi.

Kaybedilen her can sonrasında ateşin düştüğü yeri yaktığına, gözyaşlarına karışan hamaset nutuklarının ise daha fazla gözyaşı akmasına zemin hazırladığını söyleyen Halit Şahin, şöyle konuştu: "Bu acıyı bizlere miras bırakan da yıllardır aynı yollardan geçmekte ısrar eden siyasi iktidarlardır. Bilinmelidir ki içinden çıkamadığımız şiddet sarmalı, başta AKP olmak üzere egemenlerin sadece kendi siyasal çıkarlarını gözetmelerinin sonucudur. Bu tür saldırıları siyasi rant malzemesi yaparak, nefret ve şiddet dilini kullanmakta ısrar edenler, bir taraftan halkları birbirine karşı kışkırtırken, diğer taraftan ülkeyi nasıl bir karanlığın içine çektiklerini düşünmeden hareket etmektedir." Eğitim-Sen olarak her vesileyle ülke sorunlarına demokratik, barışçıl çözüm yollarının aranması gerektiğini, aksi takdirde şiddetin kör sarmalından kurtulamayacağımızı ısrarla bir kez daha vurgulayan Şahin, "Gaziantep’te yaşanan kör şiddet hepimizi derinden etkilemiş, bir kez daha içimizi acıtmıştır. Ancak yaşanan bütün acıların, şiddeti temel politika haline getirenlerin ülkeyi sorunun kaynağındaki neden sonuç ilişkisini unutturmasına, meselenin demokratik barışçıl yollardan çözümüne ve halkların kardeşliğine olan inancımızı zayıflatmasına izin vermememiz gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu

Halit Şahin, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Unutmayalım ki ihtiyacımız olan, lanetleyeceğimiz saldırılar ve kaybedilecek yaşamlar değil; sorunlarımızın demokratik, adil ve barışçıl çözümüdür. "
Kaynak: İHA