Çanakpınarlılar Çifte Bayram Yaşadı

Çanakpınar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği 2. Yayla Şenlikleri büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Çanakpınarlılar Çifte Bayram Yaşadı
Türkiye’nin dört bir yanından bayramı da fırsat bilerek Çanakpınar’a akın eden köylüler, bir taraftan sıla-i rahim yaparken diğer taraftan da orman havasının tadını çıkardı. Gemiker Yaylasında bir araya gelen köylüler, yaktıkları odun ateşinde yufka pişirip, cağ kebabı ve mangal keyfi yaptı. Semaver eşliğinde çaylarını yudumlayıp, hasret gideren Çanakpınarlılar, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen dernek yöneticilerine teşekkür ettiler. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle açılışı yapılan şenliklerde yediden yetmişe herkes Ramazan Bayramı coşkusunu yaylaya taşıdı.

Çanakpınar Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı M. Haluk Acar, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verirken köye yönelik projelerini anlattı, köylülerinden dernek faaliyetlerinin devamı için yardım talebinde bulundu.

Birlik ve beraberliğin olmadığı bir yerde sevgi ve huzur ortamının oluşamayacağını dile getiren Çanakpınar Köyü Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Erol Altun, şenlik vesilesiyle köylüleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bu arada yayla şenliklerinin düzenlenmesinde katkı veren bürokrat ve iş adamlarına birer plaket verildi.

Daha sonra sahne alan Grup Dadaşlar Müzik Grubunun türküleriyle daha bir şenlenen köylüler, halaylar çekip doyasıya eğlendiler. Köy gençleri tarafından okunan şiir ve söylenen türkülerin ardından yine köy gençleri, ‘Cin Barı’ denen yöresel bir oyun oynayarak şenlik alanındakileri coşturdu .
Kaynak: İHA