Bakan Eroğlu, Sandıklı’da Temel Atma Törenlerine Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ı termal, sağlık, yayla ve doğa turizminde geliştirmek istediklerini söyledi.

Bakan Eroğlu, Sandıklı’da Temel Atma Törenlerine Katıldı
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Örenkaya beldesi ile Karkın Köyü’nde temel atma törenlerine katıldı.

Sinanpaşa’da şehit cenazesine katıldıktan sonra Sandıklı ilçesine bağlı Karkın Köyü’ne gelen Bakan Eroğlu, burada bin 510 dekar araziyi sulayacak olan Karkın Göleti ve Sulaması’nın temelini attı. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Eroğlu’nun, Karkın’daki programının ardından Örenkaya beldesindeki temel atma törenine giderken sık sık vatandaşlar tarafından yolu kesildi. Eroğlu’nu yolda durduran vatandaşlar, güğüm ile birlikte çeşitli hediyeler sunarak, taleplerini dile getirdi.

Beraberindeki Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Halil Ürün, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Sandıklı Kaymakamı Ali Cancan, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nının bürokratları ile Örenkaya beldesine geçen Bakan Eroğlu, burada Belediye Başkanı Hasan Gülbunar ve vatandaşlar tarafından coşku ile karşılandı.

Bakan Eroğlu, belde halkının bilgi vermesi üzerine MHP’li Örenkaya Belediye Başkanı Hasan Gülbunar ile aralarında dargınlık olan AK Parti Belde Başkanı Mustafa Erdoğan’ı barıştırdı.

Örenkaya’ya daha önce geldiğinde belde halkının talebi üzerine göletin müjdesini verdiğini anlatan Bakan Eroğlu, göletin tamamlanmasının ardından arazilerin kapalı sistem ile sulanacağının bilgisini verdi. Eroğlu, “Allah’ın izni ile bunu kısa zamanda bitireceğiz. Hayırlı olmasını gönülden temenni ediyorum. Geçmişte bu gölet ve baraj sulaması hariç 45-50 milyon ihale ediliyor ve 20 yılda bitmiyordu. Şimdi bu 10’da 1’e, ve 20’de 1 zamanda bitecek. İsterseniz geçmişte tanıdığınız DSİ’nin işlerini yapmış müteahhit mühendis varsa bir sorun. ‘Geçmişteki fiyatlar neydi, kaç yılda bitiriyordunuz’ diye. Bu göletimiz bütün Örenkayalı ve Sandıklı’lara hayır sıhhat getirsin” dedi.

ZAFER’İN 90. YILINDA 90 MİLYONLUK YATIRIM
Afyonkarahisar’a Zafer’in 90. yılında 90 milyonluk yatırım müjdesi ile geldiklerini anlatan Bakan Eroğlu, 25 Ağustos’a kadar 25 tane tesisten iki tanesinin açılışını 23 tanesinin de temelini atacağını ifade etti.

“Afyonkarahisar, Afyonkarahisar olalı böyle bir hizmet görmedi” diyen Eroğlu, bundan da en fazla nimetlenen ilçenin Sandıklı olduğunu belirtti.

Bakanlığı döneminde bin 128 tesis açtığının bilgisini veren Eroğlu, “Bizden önce 3.5 yılda 9 tesis açabilmişler. Bizim açtığımız tesislerin 206 tanesi dev baraj. 640 dereyi ıslah ettik, 49 şehre 2060 yıllına kadar su götürdük. Susuz olan bütün şehirlere su götürdük. Ağrı’da su yoktu, başbakanın talimatı ile Yazıcı Barajı’nı yaparak Ağrı’ya suyu verdik. İzmir’de büyükşehir belediyesi çözemedi su sorununu. Manisa’daki Gördes Barajı’nı 2.5 yılda bitirdik. İçinden otomobil geçen bir hatta İzmir’e suyu götürüverdik. Afyonkarahisar’da su yoktu 4 ilçe 1 Afyonkarahisar merkez 12 tane beldenin arıtma tesisini yaptık. Ben hemşehrilerime memba suyu gibi su içirmek isterim. 700 bin kişiye yetecek suyu var Afyonkarahisar’ın. Büyükşehir olalım diyoruz. 750 bine yaklaşalım diye hedef koyduk. 140 bin aile var. Bunların yarısı gayret etse büyükşehir oldunuz” diye konuştu.

Geçen yıldan bu yana 66 vilayet gezdiğini bildiren Eroğlu, oralarda da açılış ve temel atma törenleri gerçekleştirdiğinin bilgisini verdi. Eroğlu, “Diğer milletvekilleri ‘Hep Afyonkarahisar’a gidiyorsun’ diyorlar. Bayramda gelmem lazım; çünkü bayramlaşmam lazım. Diğer zamanlar da farklı illere gidiyoruz” dedi.

“AFYONKARAHİSAR’I TERMAL, SAĞLIK, YAYLA VE DOĞA TURİZMİNDE GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Afyonkarahisar’ı termal, sağlık, yayla ve doğa turizminde geliştirmek istediklerini anlatan Eroğlu, şu ifadelere yer verdi: “Biz bu bakımdan Afyonakrahisar’da İzmir-Antalya yol kavşağında 26 Ağustos Tabiat Parkı yapmıştık, oraya tarih müzesi, panoramik müze yapacağız. Sağlık turizmi denince şifalı bitkiler çok önemli. Bütün dünyada, bunun, gelecekte büyük istikbali var. Biz de Türkiye’de ilk tıbbi aromatik bitkiler merkezi kuruyoruz. Çin bundan 100 milyar dolarlık ihraç yapıyor. Halbuki bizdeki şifalı bitkiler bütün Avrupa’dakilerden daha fazla. Onu da değerlendireceğiz. Bal ormanları kuruyoruz. Afyonkarahisar’ı kaplıcanın başkenti yaptık, teknolojik seralar kurduk. Sandıklı’ya yapılanlar, şunu açık bir şekilde ifade ediyorum, Sandıklı, ilçeler içerisine en büyük yatırımları alan bir ilçedir. DSİ, orman ve milli parklar buraya çok büyük yatırılar yapıyor. İl Genel Meclisi başkanımıza dedik ki ‘Bütün yer altından sulanan damlama ve yağmurlama alanlarını sulamak için 100 milyon liralık bütçe gönderdik. Şu ana kadar 230 bin dekar talep oldu. Sandıklı’da da 10 bin dekar talep var. Bin günde bin gölet kapsamında Afyonkarahisar’a 64 baraj ve gölet yapacağız. Sandıklı’nın 60 yıldan beklediği, beri herkesin söz verip yapamadığı Kestel Barajı’nı Sandıklı’nın meydanında ilan ettik ve tamamladık.”
Kaynak: İHA