Nur Nadir’den Eşi Asil Nadir’e Destek

Kıbrıslı iş adamı Asil Nadir’in, İngiltere Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasında sona yaklaşılıyor.

1987 ve 1990 yılları arasında İngiltere’de Polly Peck adlı şirketin sahibiyken zimmetine 34 milyon sterlin geçirmekle ve 13 farklı dolandırıcılık suçuyla tutuksuz olarak yargılanan Nadir, hakimin 20 Ağustos günü 13 suçlamadan üçünde suçlu olduğunu ve birinde beraat kararına varması üzerine, gözaltına alındı. Davanın geri kalan dokuz suçlamada karara varması bekleniyor

Asil Nadir’in eşi Nur Nadir, öğle arası veren mahkemeden ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine eşinin iyi olduğunu ve ilerleyen saatlerde açıklama yapacağını belirtti.

Gün sonunda dava bir karara bağlanmadı ancak Nur Nadir, “Asil Nadir gönüllü geldi ve bu dava henüz bitmedi” ifadelerine değinerek kısa bir açıklamada bulundu. Nur Nadir mahkeme sonunda kameralara yaptığı açıklamada, "Suçlu olan bir kişi gelip kendini ateşe atmaz. Asil Nadir gönüllü olarak şirket ortakları ve binlerce çalışanı adına adaletle yüzleşmeye geldi. Poly Pech onun hayatıydı ve görünen o ki, henüz bu sonlanmadı" ifadelerinde bulundu.

Old Bailey Ağır Ceza mahkemesinde görülen davanın yarın sonuçlanması bekleniyor, Asil Nadir’in Belfast Cezaevi’nde kaldığı biliniyor .
Kaynak: İHA