Bakan Yılmaz: Terörü Alt Edeceğiz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz birliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece onlar ne yaparsa yapsınlar surdan bir gedik açamayacaklar inşallah.İnşallah bir süre içerisinde terörü de alt edeceğiz ve onu da layık olduğu yere gömeceğiz.” dedi.

Bayramlaşma programları için Sivas’ta bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz partisinin bayramlaşma programı sonrası Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın bayramlaşma programına katıldı.

Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra Zara ilçesine geçerek partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Ardından Zara Bal ve Kültür Festivali'ne katılan ve burada vatandaşlarla bayramlaşan Yılmaz, ilçeye bağlı Nasır köyünde düzenlenen pikniğe katıldı.

Alkışlar arasında vatandaşlara hitap eden Bakan Yılmaz, 'Dövene elsiz gerek sövene dilsiz gerek, insan olan gönülsüz gerek’ sözünü hatırlatarak, ”Bu 75 milyon insanı kardeş biliyoruz. 1 kişiyi dahi bu sevgi atmosferinin dışında tutmak istemiyoruz. Ancak inatla bu halkının dışında olmak isteyen ve 'Bizim insanlıktan nasibimiz yok' diyenler de var. Sizlerin birliğini beraberliğini gördükçe onlara diyoruz ki: Bir değil ne kadar yaparsanız yapın milletin birliğinden beraberliğinden zerrece alıkoyamayacaksınız.” dedi.

“Kimileri bu terörün 30 yıldır olduğunu, kimileri çok daha geriye gittiğini söylerler. Bu bir hükümetin problemi değil, bakın 30 yıl diyoruz.” diyen Bakan Yılmaz, 12 Eylül darbesi niçin yapıldı. Ondan önceki terör olayları vesilelerden bir tanesiydi, dolayısıyla bu bir hükümetin problemi değil. 80'den önce de sonra da hükümetler geldi. Bu milletin ortak problemidir. Bunun tek ilacı vardır. Onlar fitne tohumlarını ekecekler güya oradaki vermiş oldukları olaydan dolayı batıdaki veya buradaki insanımız güneydoğulu insanımıza bir tepki koyarsa, işte biz o zaman onların oyununa gelmiş oluruz. Ama biz birliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece onlar ne yaparsa yapsınlar surdan bir gedik açamayacaklar inşallah. İnşallah bir süre içerisinde terörü de alt edeceğiz ve onu da layık olduğu yere gömeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz şöyle devam etti: “1. İstiklal savaşında en zor dönemlerde bu millet ayağına giyecek çarık bulamadığı dönemde 7 düvelle baş etti, dize getirdi. Hiç şüpheniz olmasın ki şimdi bu bölgenin lideri bir ülke değil 7 düvel bunların 7 katı, 70 katı da olsa bu millet dize gelmez. Sizlerin duasını talep ediyoruz. İnşaallah sizlerin duası ve desteği olduğu sürece, halk ve Hak bizimle olduğu sürece inşallah 21. asrı Türkiye'nin asrı yapacağız. Gönlünüz ferah olsun. Geleceğe ilişkin hiçbir karanlık bulut görmeyin. Türkiye'nin bugünü dünden daha iyi, hiç şüpheniz olmasın ki yarını da bugünden daha iyi olacaktır. Allah dirliğinizi birliğinizi bozmasın."
Köy pikniğinde Şırnak’ta trafik kazası sonrası şehit olan 9 asker ve 1 korucu için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.