Bakan Yılmaz’ın Sivas Temasları

Terörün amacının korkutmak ve yıldırmak olduğunu vurgulayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Bu olabiliyorsa bir olayla, olamıyorsa iki olayla üç, dört, beş... Ama şunu söyleyebilmeliyiz ki cehennem olsa göğsümüzde söndürürüz, Bu yol hak yoludur; dönmek bilmez yürürüz” ifadelerini kullandı.

Bakan Yılmaz’ın Sivas Temasları
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas’ta bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın (STSO) bayramlaşma programına katıldı.

Burada konuşan Bakan Yılmaz, bayramların birlik ve beraberliğin arttığı gün olduğunu söyleyerek, birlik ve beraberliğin devam etmesi temennisinde bulundu. Bakan Yılmaz, “Tabi bu bayramda terör belasından dolayı ocaklarına ateş düşen evler oldu. Bir oldukça, birlik oldukça biz hükümet olarak terörün de üstesinden geliriz, ekonomik güçlüklerin de üstesinden geliriz” dedi

Terörün amacının korkutmak ve yıldırmak olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, “Bu olabiliyorsa bir olayla, olamıyorsa iki olayla üç, dört, beş... Ama şunu söyleyebilmeliyiz ki cehennem olsa göğsümüzde söndürürüz, Bu yol hak yoludur; dönmek bilmez yürürüz” ifadelerini kullandı

Bayramlaşma programının ardından Zara ilçesine geçen Bakan Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek partililerle bayramlaştı. Bakan Yılmaz, Zara Bal ve Kültür Festivali’nin düzenlendiği alana giderek kurulan stantları gezerek vatandaşlarla bayramlaştı. Daha sonra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilçeye bağlı Nasır köyü festivaline katıldı.

Bakan Yılmaz’ın konvoyu köye giderken yolda bulunan inek sürüsü nedeniyle zor anlar yaşadı

Festivalde konuşan Bakan Yılmaz, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Yılmaz, “75 milyon insanımızı kardeş biliyoruz. Biz, bir kişiyi dahi Ramazan ikliminin oluşturduğu sevgi halkasının dışında tutmak istemiyoruz. Ancak inatla ‘Biz bu halkanın dışındayız, bizim insanlıktan nasibimiz yok’ diyenler de var. İşte bundan dolayı da bu Ramazan’da ‘Bayram gelmiş neyime, kan damlar yüreğime’ diyenler de oldu. Ama sizlerin birliğinizi ve beraberliğinizi gördüğümü sürece onlara diyoruz ki, bir değil ne kadar yaparsanız yapın bu milletin birliğinden, beraberliğinden alıkoyamayacaksınız” diye konuştu

Konuşmaların ardından festival alanına davul ile zurna çağırılması üzerine Bakan Yılmaz ve milletvekilleri, buna izin vermedi. Gaziantep ve Şırnak’ta meydana gelen olaylarda şehit düşenler için okunan Kur’an-ı Kerim ile festival devam etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas’a geçerek Devlet Su İşleri Müdürlüğü’ndeki Cihan Bulur ve Banu Yıkınç’ın nişan törenine katıldı.

Burada çiftin nişan yüzüklerini takan Yılmaz, çifte tavsiyelerde bulundu. Bakan Yılmaz daha sonra, memleketi Gürün ilçesine hareket etti .
Kaynak: İHA