Antalyalı Şehit Çelik’in Baba Evinde Yas Var

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyü yakınlarında minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Osman Çelik’in, Antalya’daki baba evine ateş düştü.

Şırnak’taki görevine başlayalı henüz bir ay olduğu öğrenilen Çelik’in Antalya’nın Finike ilçesine bağlı Yazır Köyü’ndeki baba evi yasa büründü. Anne Esma Çelik şehit haberini televizyondan öğrendi. Baygınlık geçiren anne Çelik’e sağlık ekiplerinin sakinleştirici vurduğu bildirildi.

Şehit evinde ağıtlar yükselirken baba Mehmet Çelik, eve gelen taziyeleri kabul etti. Şehit Osman Çelik’in bugün annesinin defalarca aramasına rağmen telefonlarına cevap vermediğini söyleyen anne Çelik, dün babasıyla konuştuğunu ama kendisiyle konuşmadığını söyledi.

Bugün televizyon seyrederken haberlerde Şırnak’ta aracın devrilmesi Sonucu 9 şehit olduğunu öğrendiğini belirten anne Çelik, “Haberlere baktığım zaman bunların içinde herhalde Osman var dedim. Telefonlara da cevap vermiyordu. En Son konuştuğumda da ‘Oğlum çok dikkat et her gün şehit var’ dedim. Oda ‘tamam anne bizim buralarda bir şey yok’ dedi.

” diye konuştu.

Öte yandan anne Çelik, şehit Çelik’in geçen sene 27 Eylül’de evlendiğini ve Şırnak’a gideli bir ay olduğunu dile getirdi. Oğlunun evleneli 8 ay olduğunu ve evlendikten Sonra izine geldiğini aktaran baba Mehmet Çelik, şehit’in Tokat’ta askerlik yaptığını ve bir ay önce tayininin Şırnak’a çıktığını kaydetti.

“Vatan sağolsun ne diyelim, Allah bizden fazla sevmiş onu da aldı” diye konuşan baba Çelik, “Dün telefon görüşmesinde ‘Oğlum nerdesin nasılsın?’ dedim, ‘Baba iyiyim görevdeyim,’ dedi.

Şırnak’a giderken de burada baba ben gitmeyeceğim dedi.

Dönüp geleceğim dedi oraya gitti. Arkadaşları arasında konuşarak fikrini değiştirmiş. Yine sözleşmeyi imzalamış. 3 yıldan beri bu görevi yapıyor bu 4’üncü yılı bir sene uzattı yani.” şeklinde konuştu.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk’ün korunması için askerlerin gönderildiğine ise baba Çelik “Hükümet bu konuda çok zayıf sivil araçla gittiği için ondan üzgünüm. Resmi araçla gitse daha iyi olurdu.” dedi.

Şehit Uzman Çavuş Osman Çelik’in 2'si kız 3 kardeş olduğu öğrenildi. Şehit evinin etrafına ise büyük Türk bayrakları asıldı .