Sinop'un Tarihi ve Kültürel Mekanları ''Çizgilerle Sinop'' Adlı Kitapçıkta Toplandı

Ressam Günay Özdemir, Sinop'un tarihi, turistik ve kültürel mekanlarını çizen ''Çizgilerle Sinop'' adlı kitapçıkta topladı.

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Sinop'u kültür ve sanat adına yaptığı eserlerle tanıtan Sinop'lu sanatçılara her zaman maddi ve manevi olarak destek vereceklerini söyledi.

Hazırlanan kitapçıkta tarihi, turistik ve kültürel yapıların resminin çizilerek zamana ışık tutulduğunu anlatan Cengiz, ''Bu nedenle ressam Günay Özdemir tarafından hazırlanan ve Valiliğimizin katkılarıyla yayın dünyasına kazandırılan bu eserin halkımıza, tarihçilere, akademisyenlere ve ilgililere katkı sağlayacağına inanıyorum'' dedi.

2009 yılından itibaren Sinop ve çevresinde bulunan tarihi, turistik ve kültürel mekanların resimlerini çizmeye başlayan Özdemir, kitabını 2 yılda tamamladığını ifade etti.

Yüzlerce eserin yer aldığı kitabın içeriğinde, kaleler, kiliseler, camiler, medreseler, hanlar, hamamlar, köprüler, tarihi cezaevi, tabyalar, müzeler, türbeler, çeşmeler ve kaya mezarları gibi eserler bulunuyor.

Muhabir: Kenan Türkseven / Fatma Kalay

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA