Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Afyonkarahisar’da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti hükümeti tarafından Afyonkarahisar’a yaptığı yatırımların 4 milyar lirayı geçtiğini bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Afyonkarahisar’da
Bakan Eroğlu, dünyadaki en büyük organizasyon AK Parti olduğunu söyleyerek, “AK Parti olmasaydı Türkiye bu noktaya ulaşamazdı. Ekonomik istikrar için mutlaka siyasi istikrar gerekir. Ben teşkilatımıza tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde memleketi Afyonkarahisar’a geldi. İmaret Camii’nde öğle namazını kılan Bakan Eroğlu, buradan partililerle bayramlaşmak için AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’na geçti. Partililerle tek tek bayramlaşan Bakan Eroğlu’na AK Parti Milletvekilleri Sait Açba, Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek eşlik etti. Parti binasında bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, Ramazan ayının sonra ermesinin ardından Türkiye olarak bayrama kavuşmanın mutluluğu içerisinde olunduğunu söyledi.

Eroğlu, bayramların bütün milletin birlik ve beraberliğinin pekişmesinde etkili olmasını dilediğini ifade etti.

“TÜRKİYE BÖLGESİNDE LİDER BİR ÜLKE HALİNE GELDİ”
Türkiye’de son 10 yılda büyük değişikliklerin olduğuna dikkat çeken Eroğlu, Türkiye’nin artık bölgesinde lider bir ülke haline geldiğini bildirdi. Eroğlu, “Bunu başbakanımızın üstün liderliğine borçluyuz. Büyümede Çin’den sonra ikinci sıraya yükseldik, ilk defa merkez bankasının kasası doldu. Başbakanımız, ‘100 milyar dolar sınırını aşalım’ demişti, şu an 103 milyar dolar merkez bankasının kasasında para var. IMF bizden 5 milyar dolar yardım istedi, onu da verelim dedik. Nereden nereye. Bunlar gurur vesilesi. Geçmişte bu acıyı çok çektik. Bir IMF memuru, devlet başkanı gibi karşılanırdı. Şimdi artık IMF’siz yolumuza devam ediyoruz. IMF heyeti geldiğinde bir takım isteklerini söylediğinde başbakanımız biz büyük bir ülkeyiz IMF’siz yolumuza devam edeceğiz demişti. Biz bu yoldan dönmedik. IMF olmadan yolumuza devam ettik. 23 milyar dolar borcu erittik, önümüzdeki nisan ayında tamamen bitiyor” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE HAYAL EDİLEMEYECEK, MUHALEFETİN RÜYASINDA DAHİ GÖREMEYECEĞİ YATIRIMLAR YAPTIK”
Türkiye’de daha yapacak çok şeyin olduğunu belirten Eroğlu, “Başbakanımız büyük bir hedef koydu. ‘2023 yılında dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına Türkiye’yi taşıyacağız’ dedi.

Bunu hep beraber yapacağız. Biz de Afyonkarahisar olarak hazırız” dedi.

Türkiye’de hayal edilemeyecek, muhalefetin rüyasında dahi göremeyeceği yatırımların yapıldığını ve yapılacağının müjdesini veren Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir Bolu tüneli örneği var. Bolu tüneli gibi biz kaç tane tünel, baraj, yol bitirdik. Ama şunu ifade edeyim, bunu sizlere borçluyuz, teşkilatımıza borçluyuz. Dünyadaki en büyük organizasyon Ak Parti’dir. Sadece hanımların üyesi 7 milyonu geçti. Avrupa’daki pek çok ülkeden fazla üyesi var. AK Parti olmasaydı Türkiye bu noktaya ulaşamazdı. Ekonomik istikrar için mutlaka siyasi istikrar gerekir. Ben teşkilatımıza tekrar teşekkür ediyorum. Türkiye’de her iki kişiden biri AK Partili, Afyonkarahisar’da ise üç kişiden ikisi AK Partili. Afyonkarahisar’da Türkiye ortalamasının 11, 12 puan üstüne çıktınız. Sizler bizim canımız ciğerimizsiniz. Türkiye içinde muazzam bir dönüşüm oldu, tarifi edilmeyen, muhalefetin hayal edemediği bir dönüşüm oldu.”

AFYONKARAHİSAR’A YAPILAN YATIRIMLAR 4 MİLYAR LİRAYI GEÇTİ
Afyonkarahisar’a bu sene itibari ile AK Parti hükümeti tarafından yapılan yatırımların 4 milyar TL’yi aştığının bilgisini veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bunun da gerçekten bir rekor olduğunu belirtti.

Afyonkarahisar’a yapılan çalışmaları aktaran Eroğlu, şu ifadelere yer verdi: “Afyonkarahisar’da hatırlayın ağır taşıtlar şehrin içinden giderdi, bu eksoz kokusundan dolayı sondan ilk üçe giren bir ildi. Şu anda çevre yolunu kim yaptı, bizim hükümetimiz yaptı. Otogara yabancı bir misafir geldiğinde utanırdım, şimdi muhteşem bir otogar inşa edildi. Doğalgaz, AFJET yatırımları ortaya çıktı. Afyonkarahisar’da su problemi vardı. Arsenikli su problemi vardı. Düzağaç-Akdeğirmen Barajı’nı yaparak Afyonkarahisar’a su verdik. Hastanede 15-20 kişilik koğuşlar vardı. Şimdi bütün ilçelerde hastaneler yaptık. Türkiye’nin en büyük 5 yıldızlı hastanesini Afyonkarahisar’a inşa ettik. Ambulans sayısını 10 misli artırdık. Benim bir vatandaşıma, dağ başında bir şey gelse hava ambulansı gidip, alıp geliyor, tedavisi ediliyor. Afyonkarahisar’da bunları sağladık. Ankara’ya buradan 8-10 saatte gittiğimizi bilirim, şu anda 2-2.5 saatte gidiyoruz. Yollar ‘Afyon Kaymağı’ gibi oldu. Ankara’yı Afyonkarahisar’a biz yaklaştırdık. İstanbul’u 4 saate indirdik. Çevre illere gidişlere bölünmüş yollar yapıldı. Sandıklı’ya giderken damlalı, Ankara’ya giderken Köroğlu’nu, İstanbul’a giderken Bilecik rampasını geçmek zordu. Artık bu sıkıntılar aşıldı. Bunları biz yaptık. Bizim hükümetimiz zamanında bunlar yapıldı.”

“ORMAN VARLIĞINI YÜZDE 100 ARTTIRDIK”
Afyonkarahisar’a 64 adet baraj ve gölet yapılacağının bilgisine veren Eroğlu, “Yeraltı sularının tamamını modern sulamaya dönüştürmek için 100 milyon lira ayırdık. Yeraltı suları ile sulamaları modern hale getiriyoruz. Baraj yapılmadık yer kalmayacak. Afyonkarahisar gıda üretim ve ihracat üssü olacak. Afyonkarahisar’da büyüme zirveyi yakaladı. Daha çok akla gelmeyecek şeyler var. Afyonkarahisar’da orman varlığını yüzde 100 artırdık. Yüzde 12’den yüzde 24’e çıkardık. Birtakım kent ormanları, şehir ormanları inşa ediyoruz. Afyonkarahisar termal turizmin başkenti oldu. Eskiden sadece bir tane 5 yıldızlı otel vardı, şimdi ise kaç tane 5 yıldızlı otel var. Teknolojik seradan bahsetmek mümkün değildi. Şimdi her yerde teknolojik sera açıldı. Afyonkarahisar’ın ürünü, aranan bir duruma geldi” diye konuştu.

“TÜRKİYE BÖLGESİNDE LİDER BİR ÜLKE HALİNE GELDİ”
Milletvekili Sait Açba, Ramazan Bayramı’nda mutlu bir gün yaşandığını söyledi.

Birlik beraberliğin daha da pekiştiği müstesna bir günün Afyonkarahisar’da Ramazan Bayramı’nın ikinci günün yaşandığını ileten Milletvekili Açba, “Bu bayramın hepimiz için, ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. AK parti olarak kararlı olarak yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’nin son 10 yılda ciddi bir dönüşüm yaşadığını görüyoruz. Son 10 yılda Türkiye ciddi bir dönüşüm içine girdi. Bölgesinde müstesna bir yere kavuştu” dedi.

Verilen hizmetlere bakıldığında Afyonkarahisar’ın fotoğrafı çekildiğinde ne kadar ciddi bir dönüşümün olduğunun görülebileceğini söyleyen Açba, şöyle konuştu: “Bundan sonra da kararlı olarak yolumuza devam edeceğiz. Önemli gelişmeler kat etmemize rağmen terör alanında ülkemizin durumunu hep beraber görüyoruz. Terörün son çırpınışları diyoruz. Acımasızca sergilenen bu olaylar, terörün son çırpınışı olacaktır. Çok önemli bir kavşak noktasında olan Türkiye, bölgesinde lider konumda. Türkiye’yi hazmedemeyenler var. Bu hızlı gidişi durdurmak isteyenler var.”

Milletvekili Halil Ürün ise, Afyonkarahisar’ın, ilçelerinde, beldelerinde ve köylerinde çok güzel bir ramazan ayının geçirildiğini belirterek, bayrama huzurlu bir şekilde girildiğini ifade etti.

Milletvekili Ürün, “Bu güzel günler için ne kadar şükretsek azdır. Bütün buluşmamız bundan ibaret değil. Bugünden itibaren tekrar tekrar bir araya geleceğiz. Bayramınız mübarek olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

AFYONKARAHİSAR’A 2012 YILINDA 200 BİN TON ASFALT DÖKÜLECEK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, belediye başkanı olarak yaklaşık bir ay sonra görevde 3.5 yılını dolduracağının bilgisini vererek, şöyle konuştu: “Bu süre zarfında bütün arkadaşlarımız elindeki kıt imkanlarla büyük işler yapmak için seferber oldu. Partimizin ve halkımızın bize gösterdiği teveccühü boşa çıkarmak için çalıştık. Afyonkarahisar’da gerçekten büyük bir kış yaşandı. Bunu çok kısa bir zamanda sonlandırdık. Ramazan ayında şehir merkezindeki sıkıntıları bitireceğiz demiştik. Bunu da yaptık. Biz 2011 yılında 150 bin ton asfalt döktük. Bu sene 200 bin ton dökeceğiz diye hedef belirledik, şimdiden 100 bin tonu geçtik. Hedefimizi de başaracağız.” İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Ramazan Bayramı’nın huzur ve mutluluk getirmesini temenni etti. Ramazan ayı içerisinde fakirleri sık sık ziyaret ettiklerini anlatan İGM Başkanı Sel, israf edilerek verilen iftarların son bulmasının mutluluk verdiğini kaydetti.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ise, bayramlarda mutsuzluklar ve üzüntülerin hiç konuşulmamasını istedi. Zeybek, “Öfke ve kinimizi bir kenara bırakalım. Yeryüzündeki mazlumların biçarelerin acılarını yüreklerimizde hissedelim. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkalım. Somali’de açlıktan ölenleri aklımızdan çıkarmayalım. Lanet olası terör ve şer odakları bu Ramazan'da da boş durmadı. İnşallah hükümetimizin kararlı tutumu ile bu terör belasından kurtulacağız” dedi .
Kaynak: İHA