Vali Öz’den Tarım Alanlarında İnceleme

Amasya Valisi A.Celil Öz, il merkezine bağlı köylerdeki seralarda ve Göynücek ilçesindeki tesis ve meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.

İl merkezine bağlı Karaköprü ve Kızılca köylerinde sebze ve çiçeklerin yetiştirildiği seralarda yapılan üretim hakkında bilgiler alan Öz, Göynücek’te de Çok Programlı Lise inşaatının yanı sıra yapımı devam eden Sığırçayı Göleti ile iş adamı Fikret Darende’ye ait meyve bahçesinde inceleme yaptı.

Vali Öz’e verdiği bilgide Sığırçayı Sulama Sulama Göleti’nin Amasya İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan en kapsamlı gölet olduğunu dikkat çeken Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, 3,1 milyon TL’ye mal olacak göletin 1,5 milyon metreküp su toplayıp 4 bin 500 dönüm araziyi sulayacağını söyledi.

Göletin kapalı sistem sulama imkanı sunacağını ve bir damla suyun boşa gitmeyeceğini anlatan Vali Öz de, “Aydınlık, Yıkılgan, Akören, Yolpınar’ı görüyorum. Oralarda olan meyve bahçeleri burada niye olmasın. Burada da olacak inşallah. Buralarda o vadiler gibi yemyeşil kirazların, misket elmalarının üretildiği 3,5 sene içerisinde yemyeşil olacak. Şehre inen insanlarımız tekrar dönüp meyvecilik, sebzecilik yapacak” diye konuştu.

İncelemelere Göynücek Kaymakamı Mehmet Mut, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Ayhan Acet, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay da katıldı .
Kaynak: İHA