Niğde'nin Çevre Düzeni Planı Hazırlandı

Niğde'nin geleceği için önem taşıyan nazım imar planı hazırlanması için şehrin çevre düzeni planı hazırlandı.

Belediye Meclis salonunda düzenlenen nazım imar planı bilgilendirme toplantısına, Niğde Valisi Alim Barut, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, belediye meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Ecemiş, Yakup Yerlikaya ve Mustafa Yiğit, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, CHP İl Başkanı Ünal Baykan, MHP İl Başkanı Hakan Er, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nizamettin Bilhan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan ve kurum amirleri katıldı.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, hazırlanan nazım imar planının meclis oylamasına sunulacağını belirtti.

80 ilde olan ancak bu zamana kadar Niğde'de olmayan nazım imar planı için seçimlerden önce söz verdikleri gibi, Niğde'nin nazım imar planını hazırlattıklarını ifade eden Akdoğan, şunları kaydetti:

''Uzun süren ve zaman alan bir çalışma olduğu için konuyla ilgili bilgilendirme toplantısının yapılmasını uygun buldum. Bu nedenle de ilgili firma gerekli sunumlarını gerçekleştirdi. Bu plan oldu bittiye getirilerek meclis gündemine gelmeyecek. Bunu herkes böyle bilsin. Bu plan üzerinde Belediye Meclisinde AK Parti grubu dışında CHP ve MHP gruplarının da ittifakı olmadan bu planı bu mecliste oylatmam. Yani bu plan AK Parti grubunun ya da AK Partililerin planı değil. Bu Plan Niğde'nin, Niğde'lilerin planı. Bu şehrin nazım imar planı için ne zaman ki gruplar ikna olur o zaman bu planı ben meclis gündemine getiririm, oylatırım. Yani Ak Parti grubunun çoğunluğu var oylatalım bitsin diye bir şey yok. MHP ve CHP bu planın oylanmasında ittifakını isterim.''

Bu planın bugünün veya yarının planı olmadığını belirten Akdoğan, hazırlanan planın şehrin 40 yılını ilgilendirdiğini vurguladı.

Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA