Çocuklar Survivor Kampında Gibi Eğitim Görüyor

Fethiye'de 12 yaş arası çocuklar, doğa şartları ile mücadele veriyor.

Yüksek ip parkurlarında yürüyen çocuklar, mini rafting, hazine avı gibi yarışmalarla birbirleriyle yarışıyor

Likya Harikalar Diyarı adını taşıyan kampa ailelerin girmesine ise izin verilmiyor. Survivor’u aratmayan görüntülerin oluştuğu kampta çocuklar her yıl gelmek istediklerini söylediler. Fethiye’nin Yanıklar Köyü’ndeki yeşil vadi içersindeki Yanıklar Çayı yakınında kurulan Likya Harikalar Diyarı Kampı’na katılan çocuklar keyifli ve eğlenceli günler geçiriyorlar.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Likya Harikalar Diyarı Doğa ve Macera Kampı’nda temel dağcılık, kampçılık ve spor tırmanış bilgisi verilen 8-12 yaş gurubundan 14 çocuk, bir haftalık kampta adeta komando eğitimi görüyor. Küçük maceracılar 7 gün boyunca gece-gündüz doğada kalırlarken geceleri de çadırlarda konaklıyor.

Deneyimli eğitmenler eşliğinde keyifli takım oyunları oynayan çocuklar sanatla uğraşıp kendini ve doğayı keşfediyor. 14 kişilik guruplar halinde birer hafta olarak açılan kampta doğayla barışık olma, doğada farkındalık gibi kavramlar pekiştirilirken, kamp süresince hazine avı, yüksek ip parkurlarından geçme, kozalak toplama, mini rafting yarışmaları ile çocukların liderlik, cesaret, pozitif risk alma, ekip çalışması gibi duyguları güçlendiriliyor.

Dağcılık Muğla İl Temsilcisi Bora Borçin, çocuklara çevre ve doğa bilincinin yanı sıra doğada güvenli spor yaptırmak amacıyla Likya Harikalar Diyarı Macera Kampı’nı düzenlediklerini, bu kampta çocukları çekirdekten doğasever yetiştirmeye çalıştıklarını, bu çocukların ileride kendine güvenen kişiliklere sahip olacaklarını umut ettiğini söyledi.

Kampa bu yıl üçüncü kez katıldığını belirten Oğuz Budak (12) eğlenmek için katıldığı kampta daha önce var olan yükseklik korkusunu tamamen attığını söylerken Can Uysal(11) hoş vakit geçirmek ve eğlenmek için kampa katıldığını söyledi.

İngiliz uyruklu Amy Dean (11) eğlenmek ve doğayla arkadaş olmak için katıldığı kampta doğa sporları yaptığını ve yeni arkadaşlar edindiğini söylerken, Altunay Sıdal Umurtağ (10) ise ailelerini özlemediklerini, bol bol oyunlar oynadıklarını, çadırlarda yatıp kalktıklarını belirtti.

Umut Özkan (12) da kampa katılana kadar doğu kuzey gibi yönleri bilmediğini, kampta hazine avı gibi çeşitli oyunlar oynadıklarını, doğayı tanıdıklarını söyleyerek, “Bu kampta kendimi ve doğayı keşfettim” dedi .
Kaynak: İHA