Van'da Resmi Bayramlaşma

Van Valisi Münir Karaloğlu, düzenlenen resmi törene katılarak kamu kurum ve kuruluş amirleri ile bayramlaştı.

Van'da Resmi Bayramlaşma
İskele Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine; Van Valisi Münir Karaloğlu'nun yanı sıra,Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Halil Çelik, 6 hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ahmet Bican, İl Jandarma Komutanı Albay Nurettin Alkan, AK Parti Van milletvekilleri Mustafa Bilici ve Burhan Kayatürk ile İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve askeri erkan katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, bu sene de Ramazan boyunca iftar sofralarında ekmeğe, aşa ve içilen suya dostluğu ve kardeşliği kattıklarını söyledi.

İftar sofralarını birlik ve beraberlik süsleri ile süslediklerini ifade eden Vali Karaloğlu, "Şahsen benim için her iftar sofrası bir gönül sofrası oldu. Önemli olan gönül yapmak, gönül kazanmak ve gönüllere girebilmek. Bunun için de iftar sofraları bir vesile kılındı. 2011 yılı maalesef Van için, Vanlı için sıkıntılarla dolu ızdırap çektiğimiz bir yıl oldu. Ama Allah’a şükürler olsun ki acımızı bir millet topyekun paylaştı. 8 yaşındaki çocuk ile 80 yaşındaki nane de Van için Vanlı için ağladı kendi hissesine düşen acıyı bizimle paylaştı. Millet olmanın birlik beraberliğin sırına eridik bu sayede. Şimdi Van’ı yeniden inşa etmenin zamanı. Hükümetimiz, Devletimiz ve milletimiz el ele Van’ı yeniden inşa ediyoruz. Adeta Van’ı satır satır yeniden yazıyor, yeniden besteliyoruz. Hepimizde bir seferberlik ruhu var. Herkes elinden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyor ve yeni bir şehir inşa etmeye çalışıyoruz. Devletimiz ve hükümetimiz Van’a çok büyük bir ihtimam gösteriyor. Eğer bu ihtimam ve özen olmasaydı bu işlerin bu kadar çabuk yürümesi mümkün olmazdı. İnşallah Van’ımızın hiçbir değeri depremle yok olmadı. Van’ın değerleri dimdik ayakta hedefimiz Van’ı yine Doğu’nun parlayan yıldızı haline getirmek. Bunun için çalışıyoruz bunun için çaba sarf ediyoruz hep beraber bunun için emek veriyoruz’’ dedi.

Vali Karaloğlu’nun konuşması ve tebriklerin kabul edilmesinden sonra resmi bayramlaşma sona erdi .
Kaynak: İHA