Türkiye'ye Gelen ve Çadır Kente Yerleştirilen Suriyelilerle Bayramlaştı

Harran Kaymakamı ve Akçakale Kaymakam Vekili Serkan Keçeli, ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye gelen ve çadır kente yerleştirilen Suriyelilerle bayramlaştı.

Keçeli, beraberindekilerle Süleyman Şah Konaklama Tesisi'ne yerleştirilen sığınmacıları ziyaret etti. Tesisteki toplantı çadırında bir araya geldiği ve sorunlarını dinlediği Suriyelilerin bayramını kutlayarak, çocuklarla ilgilendi.

Kaymakam Keçeli, burada yaptığı konuşmada, Suriyelilere kendilerini yanlarında olmayan akrabaların yerine koymalarını isteyip, ''İnşallah bu bayram olmasa da bir daha ki bayramda kardeşlerinizle, yakınlarınızla, akrabalarınızla, kendi ülkenizde sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir bayram geçirmenizi diliyorum'' diye konuştu.

-''Çadır kentin kapasitesi doldu''

Kaymakam Serkan Keçeli, Süleyman Şah Konaklama Tesisi'nde incelemelerde bulunduktan sonra AA muhabirine tesisle ilgili bilgi verdi.

10 bin kişi kapasiteli kampta, 6 Ağustos'tan bu yana Suriyelilerin yerleştirildiğini ifade eden Keçeli, ''Bugün itibarıyla 9 bin 500'ün üzerinde misafirimizi ağırlamış olacağız. Bugün akşam kayıtları devam eden misafirlerimizin işlemleri tamamlandığında tam kapasiteye ulaşmış olacağız'' dedi.

Keçeli, Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Tellabyat Sınır Kapısı'nın Suriyeli yetkililer tarafından bayram nedeniyle kapatıldığını söyledi.

Suriyeli yetkililerin söz konusu sınır kapısının bayram boyunca kapalı olacağını kendilerine ilettiğini aktaran Keçeli, ''Suriyeli yetkililer, bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günü çalışmayacaklarını bize bildirdi. Bizim kapımız açık olmakla birlikte karşı tarafta giriş ve çıkışa müsaade edilmediği için bayramın sonuna kadar kapımızda faaliyet yürütülememiş olacak. Bayramdan sonraki ilk gün inşallah yine yolcu giriş ve çıkışlarını Akçakale Sınır Kapımızdan sağlayacağız'' ifadesini kullandı.

-Suriye'deki yakınlarını ziyaret etmek istiyorlardı

Bu arada bayramlaşmak için Suriye tarafına geçmek isteyen bazı vatandaşların, Tellabyat Sınır Kapısı'nın kapalı olması nedeniyle geri döndükleri görüldü.

Eşiyle birlikte Suriye'ye gitmek için Akçakale'ye gelen Mehmet Salih Sönmez, Tellabyat Sınır Kapısı'nın kapalı olduğunu öğrendiklerini, o nedenle çok istemelerine rağmen Suriye'deki akrabalarını ziyaret edemeyeceklerini bildirdi.

Muhabir: Eşber Ayaydın - Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA