Yangın Gözetleme Kulelerinde İftar

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Gebze’deki yangın gözetleme kulesinde verilen iftar programında vatandaşları özellikle ağustos ve eylül aylarında sigara izmaritlerine dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Yangın Gözetleme Kulelerinde İftar
Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Gebze’de bulunan Çataldağ Yangın Gözetleme Kulesi’nde iftar programı düzenledi.

Programa; İzmit Orman işletme Müdürü Mümtaz Aydın, Gebze, Mollafenari ve Dilovası Orman İşletme şefleri, Öz Orman İş Sendikası Bölge Başkanı Adem Öz, basın mensupları, kule bekçisi, yangın ilk müdahale ekibi ve orman muhafaza memurları katıldı.

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, “Aynı anda bölgemizde bulunan 14 adet yangın gözetleme kulesi ve ilk müdahale ekipleri ile birlikte bölge müdürlüğünün yönetim kademesinde bulunan bütün personelin katılımıyla iftar programı düzenledik. Milli servetimiz olan ormanlarımızı her türlü tehlikeye karşı koruyan, gözetleyen ve gece gündüz demeden çalışıp gözümüz kulağımız olan kule bekçileri ve yangına anında müdahale yapmak için her an yangına hazır vaziyette bekleyen yangın ilk müdahale ekipleri ile birlikte düzenlemiş olduğumuz iftar programı moral motivasyon artıcı ve bölge müdürlüğümüz personelinin kaynaşması açısından önemli” dedi.

Türkyılmaz, tüm kulelerle telsiz irtibatına geçti ve bayramda dahi izin yapmayarak olası yangınlara karşı hazır bekleyen yangın ekiplerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti. Türkyılmaz daha sonra personelin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Basın mensupları ile bir süre sohbet eden Türkyılmaz, orman yangınlarına karşı hassas olan bölgede en kritik dönemin ağustos ve eylül ayları olduğunu söyledi.

Türkyılmaz, vatandaşları yüksek sıcaklık, düşük nem ve şiddetli rüzgar nedeniyle daha dikkatli davranmaları konusunda uyararak sigara izmaritlerini söndürmeden atmamalarını, bağ-bahçe temizliği yaparken yangına sebebiyet verecek işlerden kaçınmalarını, çocukları yanıcı maddelerden uzak tutmalarını istedi. Vatandaşların gördükleri duman veya alevleri en kısa sürede ücretsiz olan Alo 177 Orman Yangını İhbar Hattı’na bildirmelerini isteyen Türkyılmaz, iftar programında emeği geçen herkese teşekkür etti .
Kaynak: İHA