Semazenlerle ‘’coşkulu’’ Ramazan

Türk tarihinin, ananesinin, inançlarının bir parçası olan, Hz.Mevlana ile özdeşleşen ‘’Semazen’’ gösterisi Optimum Outlet Adana Alışveriş Merkezi’nin Ramazan etkinliklerine renk kattı.

Semazenlerle ‘’coşkulu’’ Ramazan
Ziyaretçilerini adeta zaman tünelinde yolculuğa çıkaran Optimum’da, bu kez, kainatın oluşumu, insanın dirilişi, Allah’a olan aşkı ve sevgisi simgeleyen ‘’Semazen gösterisi’’ vardı.

Semazenler, siyah bir hırka ile çıktıkları sahnede bu hırkayı çıkartıp ‘’tennure’’ adı verilen kıyafetleri ve ‘’sikke’’ diye tabir edilen sarıklarıyla bir elleri aşağıda diğer elleri yukarıda dönerek yaptıkları gösteride hayranlık uyandırdılar.

Dinleyenlerin adeta ruhunu dinlendiren müzik eşliğinde gerçekleştirilen gösteriyi ölümsüzleştirmek isteyen ziyaretçiler, cep telefonlarının kamerasından faydalandılar.

Optimum’un Ramazan etkinlikleri kapsamındaki sahne programları da geçmişin kapılarını aralıyor. Orta oyunları, Skeçler, Gösteriler, Karagöz ve Hacivat, İllüzyon, Jonglör, Poi Ateş Show, Meddah, Neyzen, Semah Gösterisi, Kanto ve Düet ile hem büyükler hem küçükler eğleniyor. Animasyon ekipleri, AVM’yi karış karış gezerek, eğlence kaynağı olurken, Yiyecek Meydanı’nda da Ramazan Menüleri farklı damak tatlarına hitap ediyor .
Kaynak: İHA