Sanal Moda Devi Zalando'ya ABD'den İki Yeni Ortak

ABD'li yatırım bankası JP Morgan ile sermaye yatırımcısı Quadrant Capital, Berlin merkezli Alman sanal moda mağazası Zalando'ya hissedar oldu.

Handelsblatt Online'ın verdiği haberi doğrulayan Zalando'dan yapılan açıklamaya göre JP Morgan şirkete yüzde 1,3 oranında ortak olurken, Quadrant Capital de yüzde 0,9 oranında hissedar oldu. Yeni ortaklılarla birlikte yedinci ve sekizinci hissedarına kavuşan Zalando'nun Son hisse satışından ne kadar gelir elde ettiği ise açıklanmadı. JP Morgan'dan Robert Cousin yaptığı açıklamada, “Zalando kısa süre içinde moda alanında Avrupa'daki sanal mağazalar arasında öncü şirketlerden biri haline geldi. Şirketin hızla artan sadık bir müşteri kitlesi elde etmiş olması en az geniş ürün yelpazesi kadar etkileyici.” diye konuştu.

2008 yılında kurulan Zalando agresif bir pazarlama stratejisi izleyerek Son yılların en hızlı büyüyen internet mağazalarından biri olmayı başardı. Bilhassa ayakkabı satışıyla öne çıkan sanal moda mağazası geçen yıl itibariyle net satışını 510 milyon euroya yükseltti .