Otobüsler Bayram Boyunca Ücretsiz

Çorlu şehir merkezinde toplu taşıma hizmeti sunan Çorlu Belediyesi Halk Otobüsleri bayram süresince ücretsiz olarak hizmet verecek.

Otobüsler Bayram Boyunca Ücretsiz
Bayramın ilk günü başlayacak olan ücretsiz ulaşım hizmeti, bayramın 3. günü gece yarısı Sona erecek. Çorlu Belediye Meclisi'nin aldığı karar uyarınca 19 Mayıs 2011 tarihinde bu yana Çorlu şehir merkezinde toplu taşıma hizmeti veren Çorlu Belediyesi Halk Otobüsleri Ramazan Bayramı süresince yine Çorlu Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda ücretsiz olarak hizmet verecek.

Çorlu şehir merkezinde toplu taşıma hizmeti sunan Çorlu Belediyesi Halk Otobüsleri dini bayramlarda bayram süresince, 23 Nisan,19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim milli bayramlarında bayram günü ve 1 Kasım Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşu münasebetiyle Kurtuluş Bayramı kutlamalarının yapıldığı gün ücretsiz hizmet veriyor. Buna göre 19, 20 ve 21 Ağustos 2012 tarihilerinde gerçekleştirilecek olan Ramazan Bayramı dolayısıyla da bayramın 1. günü olan Pazar gününden başlamak üzere toplu taşıma hizmeti veren halk otobüsleri ücretsiz olarak vatandaşların ulaşımını üstlenecek.

Bayram ziyaretleri dolayısıyla şehir içi ulaşım araçlarını sıkça kullanacaklarını belirten vatandaşlar, daha önceki bayramlarda da gerçekleştirilen uygulamanın bu bayramda da hayata geçirilecek olmasından ötürü memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Bayram süresince ulaşımın ücretsiz olarak yapılacak olması dolayısıyla emeği geçen belediye yetkililerine teşekkür eden vatandaşlar, ulaşımın ücretsiz olarak yapılmasının aile bütçelerine önemli ölçüde katkı yapacağını dile getirdiler.

Çorlu Belediye Meclisi'nin aldığı karar uyarınca şehir merkezinde toplu taşıma hizmeti veren ve sarı - yeşil olarak bilinen halk otobüsleri ile mavi minibüsler olarak bilinen minibüslerin faaliyetlerine Son verilmesinin ardından Çorlu şehir merkezindeki toplu taşıma hizmeti Çorlu Belediyesi'nin satın aldığı 65 yeni otobüsle sürdürülüyor.

CAMİ ÖNLERİNDEN MEZARLIKLARA ÜCRETSİZ SERVİS

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Çorlu Belediyesinin Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci: “Belediye Meclisimizin almış olduğu karar doğrultusunda, tüm milli ve dini bayramlarda olduğu gibi bu Ramazan Bayramında da şehir içi toplu ulaşım hizmetlerimiz ücretsiz olacaktır. Bu uygulama bayramın birinci gününün sabahından, üçüncü günün akşamında saat 24:00’e kadar sürecektir.Bilindiği üzere kısa bir süre önce halk otobüslerinde binişlerde nakit ödeme uygulaması kaldırıldı. Bu vesileyle halk otobüslerine binişlerde akıllı kart kullanımı konusunda gereken ilgi ve duyarlılığı gösteren halkımıza teşekkür ederiz. Bununla birlikte sipariş vermiş olduğumuz yeni otobüslerimiz Devlet Malzeme Ofisi’nden en kısa zamanda teslim alınarak halkımızın hizmetine sunulacaktır. Ayrıca halkımızın mezar ziyaretlerini daha kolay gerçekleştirebilmeleri amacıyla, bayram sabahı cami önlerinden mezarlıklara gidecek vatandaşlar için servis yapılacaktır. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutlar, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini dileriz” dedi .
Kaynak: İHA