Karşıyaka Bayrama Hazır

Karşıyaka Belediyesi’nden bayram alışverişine çıkanlara 'iftar' jesti geldi.

Karşıyaka Bayrama Hazır
Karşıyaka Belediyesi’nin mobil iftar araçları, Ramazan'ın Son 2 günü Karşıyaka Çarşısı’nda 2 bin kişiye pilav ve ayran ikramında bulundu.

Bayram alışverişi telaşındaki Karşıyakalılar, çarşının her iki ucunda bulunan mobil iftar araçlarında yapılan ikramlarla oruçlarını açtı. 2 gün boyunca servis yapan ikram araçlarının önünde uzun kuyruklar oluşurken, vatandaşlar Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'a jestinden dolayı teşekkür etti.

Karşıyaka’da camiler de bayram öncesinde bakıma alındı. Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan çalışmada, camilerin iç mekanları kadar bahçeleri ve bulunduğu sokaklar da temizlendi. Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, cami bahçelerini ve yan yolları deterjanlı suyla yıkarken, Çevre Müdürlüğüne bağlı ekipler de ilaçlama yaptı. Merkezi camilerden başlayan uygulama kenar bölgelerdeki tüm mahalleleri kapsayacak şekilde sürdürüldü. Üç gün içerisinde Karşıyaka’daki tüm camiler benzeri şekilde kontrolden geçirilip temizlikleri yapıldı.

Öte yandan, bayram süresince Karşıyaka Belediyesi tarafından Örnekköy Kabristanı’nda da vatandaşlara ücretsiz su ve çay hizmeti verilecek. Bayram günlerinde artan ziyaretler düşünülerek hazırlanan program çerçevesinde özel bir ekip, ziyarete gelenlere mezarlık girişinde su ve çay servisi yapacak.

Karşıyaka Belediyesi, vatandaşlara hizmet binasındaki 'Mavi Masa' birimiyle de bayram süresince hizmet verecek. Vatandaşlar 399 40 05- 399 40 00 telefonlardan da hizmet alabilecek .
Kaynak: İHA