Hira Dergisi, Tunus’ta İftar Programı Düzenledi

Tunus’un başkenti Tunus’taki Le Palaca Hotel’de Hira Dergisi tarafından düzenlenen iftar programına ülkenin önde gelen akademisyenleri, alimleri, siyasiler ve işadamları katıldı.

Hira Dergisi’nin Tunus’un Zeytuniyesi Derneği ile ortaklaşa düzenlediği iftar, ülkenin önemli isimlerini bir araya getirdi. İftara Tunus Din İşleri Bakanı Dr. Nurettin Hadimi, Tunus hükümeti sözcüsü ve Devrim Dönemi Adalet ve İnsan Hakları Bakanı Semir Diylo, Zeytuniye Radyosu Genel Müdürü Dr. Reşit Tabbah, Zeytuniye Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ebu Lübebe Hüseyin ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Zeytuniyesi Derneği Başkanı Dr. Raşit, iftara Türkiye’den katılan misafirlerin Fethullah Gülen Hocaefendi’nin öğretilerini benimsediğini söyledi.

Raşid, “Fethullah Gülen Hocaefendi, hayatını ilme ve ilmin yayılmasına adamış ender insanlardandır. Yapmış olduğu çalışmalarla İslam dininin, ilim ve akıl, vicdan ve ruh, dünya ve ahiret dini olduğunu göstermiştir.” dedi.

Programda konuşan Tunus hükümet sözcüsü Dilyo, Hira Dergisi’nin 60 bin abonesi arasında olamamanın mahcubiyetini yaşadığını söyledi.

Tunus Din İşleri Bakanı Dr. Hadimi ise yaptığı konuşmada, Ramazan’ın son günlerine denk gelen bu programı düzenleyenlere teşekkür etti. Hadimi, konuşmasında “hira” kelimesinin ihtiva ettiği manalara değindi ve Hira Dergisi’nin hem içerik, hem değerler, hem de insanın kendisinden başlayan değişimde aksiyoner olmakta eşsiz bir dergi olduğuna değindi.

Hira Dergisi Genel Koordinatörü Nevzat Savaş ise derginin doğuşunu ve bugünlere geliş serüvenini anlattığı konuşmasında, İslam dünyasında yaşanan sancılara, değişimlere dikkat çekti. Savaş, değişimin ilk başta kişinin içinde başlaması gerektiğini, ancak toplumsal değişimin de bu şekilde gerçekleşebileceğini dile getirdi. Program, Din İşleri Yüksek Meclisi üyesi Dr. Malih Maraşli’nin duasıyla son buldu.2005 yılında yayın hayatına başlayan Arapça ilk Türk dergisi Hira, Türkiye’de, Mısırda ve Fas’ta basılıyor. Dergi, Arap dünyasında her geçen gün okuyucu sayısını artırıyor. 2 ayda bir çıkan derginin 60 bin okuru bulunuyor .