Foça Şehidine İzmir’den Yardım Eli Uzandı

İzmir'in Foça ilçesinde geçen hafta teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olmasının ardından yoksulluk ve yalnızlık dolu dramı ortaya çıkan Er Özkan Ateşli’nin gözü yaşlı ailesine yardım eli uzandı.

Foça Şehidine İzmir’den Yardım Eli Uzandı
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, belediye meclisinin oybirliğiyle onayladığı 10 bin liralık çekle gıda ve giyim yardımlarını, gecekonduda yaşayan ailenin reisi Hamdi Ateşli’ye teslim etti. Ayrıca şehidin eşi Dilara Ateşli ile oğulları 2 yaşındaki Alpay ve 6 aylık Alper’e de bayramlık hediyelerle çeşitli oyuncaklar verdi.Baba Ateşli’nin, “Ben oğlumun cenazesini almaya gidemedim. Yüreğim dayanmadı, amcası alıp geldi. En kısa sürede hem askerlik yaptığı kenti hem de şehit düştüğü yeri görmek istiyorum.” şeklinde dile getirdiği talebini bayramdan sonra kısa sürede yerine getireceğine söz veren Başkan Tartan, acılı aileyi yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Oğluyla birlikte hurdacılık yaparak geçindiklerini anlatan gözü yaşlı baba, eşi Şerife Ateşli ile birlikte geride kalan geliniyle torunlarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade etti.

Oğlunun yedi ay önce askere gittiğini ve bomba patladığı sırada arkadaki otobüsten öndekine geçerek arkadaşıyla yer değiştiğini belirten Hamdi Ateşli, “Bomba, öndeki otobüs geçerken patlıyor. Arkadaki otobüste kalsaydı şimdi yaşıyor olacaktı. Teröre lanet olsun.” dedi.

Şehit annesi Şerife Ateşli de bayram öncesi yaşadığı bu acıyı yüreğinde ömür boyu taşıyacağını söyledi .