Çaycuma’da Esnaflar Denetlendi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürlüğünce esnaflar Ramazan Bayramı dolayısıyla denetlendi.

Çaycuma’da Esnaflar Denetlendi
Çaycuma ilçesinde Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürlüğünce esnaflar Ramazan Bayramı dolayısıyla denetlendi. Çaycuma’da ziraat mühendisi Murat Salı, veteriner hekim Ramazan Afşar ve Gıda Mühendisi Mücahit Bilir’den oluşan İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı Gıda Denetim ekibi, bayram öncesi işyerlerini denetledi. Özellikle satışa sunulan bayram şekerlerinin sağlığa uygun olup olmadığını denetleyen ekip, fırınlar ve pastaneleri de denetledi. Ramazan Bayramı alışverişi yapan vatandaşları satın alacakları ürünlerin son kullanma tarihine bakmaları konusunda uyaran ziraat mühendisi Murat Salı, Çaycuma’da gıda denetimlerini sıklaştırdıklarını söyledi.

Gıda Denetim ekibi Başkanı Ziraat Mühendisi Murat Salı, bayram dolayısıyla pastanelerde ve fırınlarda denetimleri hızlandırdıklarını belirtti.

Salı, “Ramazan ayı bitiyor. Bayram dolayısıyla ve bayram vesilesiyle gıda denetimlerimizde çok yoğun bir artış olmaktadır. Özelikle şekerlemelerde. Pastanelerde, fırınlarda denetimlerimizi sıklaştırdık. Bayram dolayısıyla gıda satışı yerlerde, marketlerde şekerleme üzerine daha çok durmaktayız bu denetimlerimizde. Çünkü fason üretilen, merdiven altı üretilen ürünler bu arda fırsatçılar için tam bir zamanı. Onları engellemek için denetimlerimiz sıklaştırdık. Bayram sonrasında da rutin olarak denetimlerimiz sürecek. Biz de buradan vatandaşlarımızı uyarıyoruz, aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerine mutlaka bakmalarını öneriyoruz” dedi .
Kaynak: İHA