Bm, Yeni Suriye Özel Temsilcisini Seçti

Cezayirli eski diplomat El Ahdar El İbrahimi, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin yeni Suriye Özel Temsilcisi olarak seçildi.

Uzun süredir BM’de diplomatlık yapan Cezayir eski Dışişleri Bakanı El Ahdar El İbrahimi’nin yeni görevini açıklayan BM sözcülerinden Eduardo Del Buey, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un İbrahimi’nin üstün yeteneklerini ve deneyimini bu hayati görev için kullanmak yönündeki istekliliğini takdir ettiğini bildirdi. Ban Ki-mun, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, İbrahimi’nin Güvenlik Konseyi’ninki de dâhil olmak üzere ihtiyacı olan güçlü, açık ve birleşik bir uluslararası toplum desteğini beklediğini belirtti.

31 Ağustos’ta yetkilerini teslim edecek olan Annan’a teşekkür eden Ban Ki-mun, diplomasinin Suriye’deki çatışmanın barışçıl çözümünde BM için en önemli öncelik olduğunu da sözlerine ekledi.

Son 20 yıldır Afganistan’daki Yardım Misyonu başkanlığı gibi üst düzey BM görevlerini yürüten 78 yaşındaki El Ahdar El İbrahimi, barış operasyonları hakkındaki İbrahimi Raporu’nu 2000 yılında yayınlamıştı. El Ahdar El İbrahimi, 1984-1991 yılları arasında da Arap Birliği’nde görev almıştı .
Kaynak: İHA