Besni’ye Cezaevi Yapılacak

Adalet Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Adıyaman’ın Besni ilçesine yapılması planlanan cezaevi için, arsa tahsisi talebinde bulunuldu.

Yapılan yazılı talepte, hazine, belediye, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait boş arsa ve binaların tespit edilerek cezaevi yapımına uygun görülenlerin bakanlığa tahsisi için, gerekli işlemlerin yapılması hususu belirtildi. Besni Belediyesi’nin ise konuyla ilgili şu anda yürütülmekte olan imar uygulamasının ardından, gerekli arsanın tahsisi için çalışmalar yaptığı öğrenildi.

Cezaevinin Besni’ye yapılacak olması, ilçe halkı tarafından da olumlu karşılandı. Vatandaşlar, cezaevinin ilçeye sosyal, ekonomik ve hukuki yönden önemli kazançlar sağlayacağına dikkat çekerken, cezaevinin açılması durumunda mahkumlar cezalarını ilçede çekecek, aileleri, çocukları ve yakınlarıyla daha rahat görüşme imkanına kavuşarak Adıyaman’a gitmek zorunda kalmayacaklar. Örneğin, 5-10 günlük cezaya çarptırılan bir şahsın, cezasını çekmek için Adıyaman’a ve başka yerlere sevk olmayacağı belirtildi .
Kaynak: İHA